Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahtelaiselle Miia Länsisalmelle komea SE-tulos – nosti maasta kolminkertaisesti oman painonsa verran

Lahtelaisvoimailija Miia Länsisalmi oli iskussa, kun järjestyksessään kolmannet Pure Pull -maastanoston SM-kilpailut käytiin Jämsässä lauantaina.

Länsisalmi voitti alle 55-kiloisten sarjan uudella suomenennätystuloksella 165 kiloa. Hanna Sepän nimissä ollut aiempi SE oli 160 kiloa. Länsisalmi nosti kolminkertaisesti oman painonsa verran, mikä on Suomen Voimalajiliiton historiassa yksi kovimmista naisten kilpailuissa nähdyistä tempuista.

Tapahtuman seuratuin kilpailu oli miesten avoin luokka, jossa lapualainen Tuomas Hautala päihitti "Savon Paronin" eli kaavilaisen Jari Saarion. Hautala voitti tuloksella 387,5 kiloa.

Pure Pull -kilpailut käydään vahvin mies -lajien säännöillä, mihin kuuluu esimerkiksi se, että nostoremmit ovat sallittu mutta nostotrikoita ei. Suomen Voimalajiliiton kilpailuihin pääsevät vain antidopingtoimintaan sitoutuneet urheilijat.

Oman elämänsä huippukunnossa – lahtelainen Miia Länsisalmi näyttää, että yli 40-vuotiaiden naisten fysiikka on naisten omissa käsissä