Varamiehisen Sportin kotitaika Liigassa kestää – Ilveksen vuoro taipua Vaasassa

Seppo Hautala / STT

Vaasan Sport voitti torstaina jääkiekkoliigassa Tampereen Ilveksen toistamiseen vajaan viikon aikana. Ottelu oli entiseen tapaan huipputasainen, ja kuinka ollakaan Sport venytti kotivoittojen putken kuuteen otteluun tuloksella 3–2.

Ilves on Sportille tutuin vastustaja Liigassa, sillä Sportilla on eniten kohtaamisia Liigassa juuri Ilvestä vastaan. Torstain ottelu oli seurojen välillä jo 48. keskinäinen ottelu, ja Sportin voitto oli 19:s.

Sportilla oli haasteita saada riittävästi hyökkääjiä kokoonpanoon, sillä Olavi Vauhkonen, Jonne Virtanen ja Joni Nikko olivat poissa. Siksi laitahyökkääjäksi oli pestattu sairauslomalta palannut puolustaja Victor Westermarck. Peliaika jäi vähäiseksi, sillä uusi pelipaikka osoittautui haastavaksi.

Ilveksellä oli jäänyt raateluhampaankoloon paljon edellisestä ottelusta, jossa se hävisi Sportille. Ilves hyökkäsi vauhdikkaasti ja oli ensimmäisessä erässä selvästi paremmassa iskussa. Maalit kuitenkin edelleen ratkaisevat, ja siinä hommassa Sport oli terävämpi.

Ottelu huipentui kolmannessa erässä Ilveksen hurjaan takaa-ajoon, mutta Sportin maalivahti Niko Hovinen oli suurimpana esteenä. Takaa-ajoa haittasi myös kolmannen erän loppuun tullut jäähy.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut