Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Peltokankaalle voitto ja tappio MM-paineissa

Suomen ja Lapuan Virkiän sähäkkä painija Mikko Peltokangas aloitti MM-painit Oslossa hyvin. Peltokangas niisti nätisti 4–3-pistevoiton Unkarin Robert Fritschistä, kevään EM-pronssimitalistista. Miehet painivat 72-kiloisissa.

Peltokangas puolusti hyvin matosta, ja työnsi unkarilaisen ulos. Jälkijaksolla Peltokankaan rivakka sivunosto ja kelpo heitto veivät hänet 4–1-johtoon. Sen jälkeen oli vaikeampaa, mutta voitto irtosi taistelulla.

– Johto oli sulaa. Kaveri vei kravatista. Menin hapoille, taistelin myös itseäni vastaan ja voitin, Peltokangas kertoi.

Seuraavaksi Peltokangas joutui kylmään kyytiin. Turkin taannoinen EM-hopeamitalisti Gengiz Arslan otti hänet näppeihinsä ja nitisti ylivoimaisesti 9–0.

– Uskomatonta kuraa minulta. Turkkilainen rullasi, nosti ja heitti. Mitään en voinut ja nyt hävettää, Peltokangas tilitti.

MM-painit jatkuvat suomalaisten osalta perjantaina

Suomen ja Ilmajoen Matias Lipasti sai 77-kiloisten matsissaan vastaansa aika miehen Aasiasta: Japanin Kodai Sakuraba pyöritti Lipastista ylivoimaisen pistevoiton tylyin numeroin 9–0.

Lipastin suomalaisleirissä oli toivoa yllä vielä silloin kun Sakuraba voitti Ruotsin Bogdan Kourinnoin 7–6, mutta kun Valko-Venäjän veikko Tsimur Berdujev voitti Sakuraban ylivoimaisesti 15–3, oli myös Lipastin hetket Oslon MM-matolla ohi.

– Alussa Masa (Lipasti) nukahti, ja japanilaisen juntta toimi. Myöhemmin Masa painosti ja oli saamaisillaan japanilaisen mattoon, mutta työnsi vasemman kätensä liian kauas ja vastustaja pääsi vyöryttämään, otti taas juntan ja vyörytti. Huolimattomuuteen Masan matsi kaatui, painivalmentaja Juha Lappalainen kertasi.

MM-painit jatkuvat suomalaisten osalta perjantaina, kun Ilmajoen Konsta Mäenpää ottelee 130-kiloisten sarjassa. Avausottelussa Mäenpää saa vastaansa Romanian Alin Alexuc-Ciurariun.