Pikkarainen oikaisi HPK:n voittokantaan

Ensimmäisen ottelunsa HPK:n päävalmentajana johtanut Jarno Pikkarainen sai lentävän lähdön uudelle pestilleen. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Pasi Honkanen / STT

Kiekkoliigan jumboksi jymähtänyt HPK hankki kauden ensimmäisen voiton varsinaisella peliajalla ja katkaisi viiden ottelun tappioputken, kun se löi Jukurit 4–0.

Ensimmäisen ottelunsa HPK:n päävalmentajana johtanut Jarno Pikkarainen sai lentävän lähdön uudelle pestilleen. HPK oli hävinnyt neljä edellistä liigamatsia yhteismaalein 5–20, joten muutos oli raju.

HPK:n nelosketjun laitahyökkääjät Joel Janatuinen (1+2) ja Miro Ruokonen (2+0) olivat pääroolissa. Kumpikin avasi kauden pistesaldonsa. Duo sai vähiten jääaikaa HPK:n pelaajista.

HPK:n maalivahti Eetu Laurikainen venyi 35 pelastuksella kauden ensimmäiseen nollapeliin. Jukureiden maalivahti Oskari Salminen joutui vaihtoon jo ennen avauserän puoliväliä, kun HPK johti 3–0.

– Meillä oli vahva startti ja hyvä intensiteetti. Toisen erän alku oli haastava. Kolmas erä oli tyylikäs esitys. Meidän huonon ja hyvän hetken ero on iso. Pelaamista on kehitettävä, sanoi Pikkarainen.

Jukureiden valmentaja Olli Jokinen vakuutti, että oli tiedossa, että vastassa on eri HPK erilaisella peli-ilmeellä.

– Meidän peli alkoi virheillä ja söheltämisellä. Sössimme HPK:n maalit. Meillä oli joukkueessa vapaamatkustajia, Jokinen sanoi.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut