Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Jalkapallokatsomossa ulvoneiden lapsien vertailu mätiin hedelmiin suututti Tshekin ulkoministerin

Tshekin ulkoministeri Jakub Kulhanek sohaisi maanantaina muurahaispesää, joka on muhinut ja ajoittain kuhissut viime talvesta saakka. Tämänkertainen vipinä vaati mätiä hedelmiä, joita Skotlannin jalkapalloliiton tasa-arvo- ja monimuotoisuusasioista vastaava Marvin Barley heitteli sosiaalisessa mediassa.

Barley kertoi Twitterissä, ettei yllättynyt tshekkien viimeisimmästä tempauksesta. Koululaiset buuasivat viime viikolla Glen Kamaralle, kun Suomen maajoukkueen keskikentän dynamon edustama Glasgow Rangers vieraili Eurooppa-liigan ottelussa Tshekissä ja kohtasi paikallisen Sparta Prahan.

– Lapset käyttäytyvät, kuten he näkevät aikuisten käyttäytyvän, Barley kirjoitti.

Yleisö koostui lapsista, koska Spartan muilla kannattajilla on porttikielto stadionille aiemman rasistisen käytöksen takia.

– Mitä mahdollisuuksia on lapsilla, jotka asetetaan samaan koriin mätien hedelmien kanssa, Barley kyseli.

Twiitti suututti ulkoministeri Kulhanekin, joka kutsui maanantaina Prahaan Britannian suurlähettilään Nick Archerin ja pyysi tätä välittämään skottien pahoittelut. Kulhanek kertoi tiedotteessa, että hän ymmärtää urheilutapahtumien herättävän erilaisia tunteita, mutta lapsia ei pitäisi sotkea asiaan.

– Siksi olen kysellyt anteeksipyyntöä (Skotlannin jalkapalloliitolta) tai irtisanoutumaan sellaisen henkilön kommenteista, joka vertasi tshekkilapsia mätiin hedelmiin.

Kamara kuumeni

Tapahtumasarjan juuret ovat syvemmällä. Maaliskuussa Kamara joutui Rangersin ja Slavia Prahan Eurooppa-liigan kohtaamisessa Glasgow'ssa rasistisen kommentoinnin kohteeksi. Hän kertoi Slavia Prahan puolustajan Ondrej Kudelan solvanneen häntä rasistisesti. Slavian mukaan Kamara löi Kudelaa pelin jälkeen.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa antoi Kudelalle 10 pelin ja Kamaralle kolmen pelin kiellot. Kudelalta jäivät väliin kesän EM-kilpailut, joissa Kamara kuului Suomen avainpelaajiin.

Rangers hävisi torstaina Sparta Prahalle 0–1. Kamara sai kaksi keltaista korttia ja poistui kentältä buuausten saattelemana. Rangers ilmoitti, että he ovat olleet yhteydessä Uefaan, joten kuhinaa aiheesta riittänee jatkossakin.