Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Rovanperän voittohaaveet kariutuivat ulosajoon Suomen MM-rallissa: "Ei kerennyt suoristaa"

Kalle Rovanperän voittohaaveet Suomen MM-rallissa kariutuivat ulosajoon Suomen MM-rallin kymmenennellä erikoiskokeella. Kuljettaja ja kartanlukija Jonne Halttunen eivät loukkaantuneet ulosajossa, mutta kaksikon Toyotan keula vioittui pahasti.

Rovanperä oli kilpailussa neljäntenä 9/19 erikoiskokeen jälkeen. Hänen mahdollinen jatkamisensa kisassa huomenna ratkeaa myöhemmin, kun talli saa auton huoltoon. Menestystoiveet ovat kuitenkin kadonneet.

Kymmenes erikoiskoe on 20,55 kilometrin mittainen Patajoki, ja Rovanperän ulosajo sattui erikoiskokeen alkupuolella. Rovanperän auto ajautui ensin tien vasemmalle puolelle, kääntyi sitten oikealle ulos tieltä ja osui sorakasaan.

– Siinä oli lyhyt mutka ennen suoraa, jossa nyt ollaan. Auto haukkasi sisämutkaan, ja oli pakko pitää kaasu pohjassa, ettei oltaisi menty sisäpuihin. Kun tultiin sieltä takaisin tielle, auto roikkui sen verran, ettei kerennyt suoristaa ennen hiekkakasaa, johon matka päättyi, Rovanperä kommentoi tilannetta Ylen tv-haastattelussa romuttuneen autonsa vieressä.

Nuoren Toyota-kuskin tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kehotti suojattinsa osalta armollisuuteen.

– Keskeytys kotikisassa on tietenkin kova paikka. Odotukset olivat tapissa edellisen kisan voiton jälkeen, ja kova halu voittaa. Haluan kuitenkin korostaa, että meidän pitää antaa Kallelle aikaa, Latvala sanoi.

– Kalle ajoi nyt ensimmäistä kertaa WRC-autolla tässä MM-rallissa. Häneltä puuttuu kokemusta, ja siinä hommassa ei vain voi tässä kisassa oikaista, tallipäällikkö jatkoi.

Lappi nousi neljänneksi

Esapekka Lappi kertoi hiljentäneensä vauhtia Rovanperän ulosajokohdalla, sillä kisajärjestäjät varoittavat kohdasta hyvissä ajoin etukäteen.

– Harmittaa Kallen puolesta. Tällä autolla on liukasta, joten jotain voi käydä, Lappi sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Lappi kilpailee Rovanperän tavoin Toyotalla ja nousi tallikaverinsa ulosajon takia neljänneksi. Hän ja Rovanperä olivat kertoneet koko aamupäivän ajan pidon puutteesta.

Britti Elfyn Evans ajoi päivän neljännen pohja-aikansa ja johtaa kilpailua ennen Hyundai-kaksikkoa Craig Breen–Ott Tänak. Breen on 5,6 sekunnin päässä kärjestä, ja Tänak on 9,7 sekunnin päässä ykkössijasta. Lapin ero kärkeen on 33,3 sekuntia.

Tänään ajetaan vielä viisi erikoiskoetta, kun aamun erikoiskokeet ajetaan iltapäivällä uudelleen. Päivän kruunaa 2,31 kilometrin mittainen Harjun erikoiskoe Jyväskylän keskustassa.