Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lappi kaasuttelee Keski-Suomen MM-soralla neljäntenä ja Rovanperä viidentenä – Breenin ja Tänakin Hyundailla kaksoisjohto

Toyotalla ajava Esapekka Lappi on avauspäivän jälkeen neljäntenä Suomen MM-rallissa. Pieksämäkeläinen on kuuden erikoiskokeen jälkeen kisaa johtavasta Hyundain Craig Breenistä 6,7 sekunnin päässä.

Toisena on Hyundain kaksoisjohdon varmistava virolaiskuljettaja Ott Tänak 2,8 sekuntia kärjestä. Kolmanneksi noussut Toyotan Elfyn Evans on jäänyt Breenistä 6,1 sekuntia. Toyotan Kalle Rovanperä putosi kokonaiskisassa viidenneksi (–7,9).

Avauspäivän päättäneen, 19,75 kilometrin mittaisen Oittilan erikoiskokeen nopein oli Evans. Lappi oli pikataipaleella toinen ja 21-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Rovanperä neljäs. Kolmanneksi ehti kokonaiskisan johtoon kivunnut Breen.

Lappi sai Keski-Suomen soraralliin käsiinsä pitkästä aikaa WRC-auton. Siihen nähden vauhti on ollut hyvää, vaikka Lappi ei aivan tyytyväinen ollutkaan.

– Koetettiin pimeässä tulla, minkä pystyimme. Muuten hieno päivä, mutta jotenkin ketuttaa, Lappi sanoi Ylen Ralliradiossa.

Autonsa säätöjen kanssa ensimmäisillä erikoiskokeilla tuskaillut Rovanperä oli ennen päivän viimeistä ek:ta kolmantena, mutta sijaluku huononi Oittilassa kahdella.

– Aika paljon pimeys vaikutti. Ei ollut helppoa, MM-sarjan kolmesta edellisestä kisasta kaksi voittanut Rovanperä kertoi.

Yhdeksällä erikoiskokeella huomenna jatkuva kilpailu päättyy sunnuntaina.