Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tänak ylsi kärkivauhtiin Suomen MM-rallin testipätkällä, Rovanperä valmis kovaan taisteluun syntymäpäivänään

Virolainen Hyundai-kuljettaja Ott Tänak ajoi kolmannella vedollaan pohja-ajan Suomen MM-rallin testierikoiskokeella. Kuljettajat hiovat aamulla ajovirettään runsaan neljän kilometrin mittaisella Vesala-pätkällä. Tänakin aika oli 1.46,5.

Tänak on Suomen MM-rallin hallitseva mestari, sillä hän voitti kilpailun Toyota-tallissa vuonna 2019. Viime vuonna Keski-Suomessa ei ajettu MM-pisteistä, ja tämän vuoden kilpailu siirtyi koronaviruspandemian takia elokuusta lokakuun alkuun.

Rallin MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier oli testierikoiskokeen toiseksi nopein. Hän jäi Tänakin vauhdista 0,9 sekuntia.

Ogierin Toyota-tallikaveri Kalle Rovanperä oli testierikoiskokeen viidenneksi nopein. Rovanperä juhlii rallin avauspäivänä 21-vuotispäiväänsä.

– Varmasti tulee ihan hieno viikonloppu ja kova taistelu. Katsotaan, mitä pystytään tekemään, Rovanperä sanoi Ylelle .

Esapekka Lappi palaa Keski-Suomen ralliteillä WRC-auton rattiin ja oli innoissaan.

– Hyvällä tavalla hullua! On niin mukavaa olla jälleen WRC-autolla kotikilpailussa, mikä voisi olla tämän parempaa, seitsemänneksi parasta vauhtia testierikoiskokeella pitänyt Lappi intoili Ylelle.

Ralli alkaa tänään kello 13.30 ajettavalla 2,31 kilometrin mittaisella Harjun erikoiskokeella. Päivän ohjelmaan kuuluu kaikkiaan kuusi erikoiskoetta.