Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lapsiyleisö buuasi Kamaralle koko ottelun Sparta Prahaa vastaan – katsomot oli suljettu rasismisyytösten takia, mutta joukkue oli saanut kutsua yleisöön lapsia

Glasgow Rangersin suomalaispelaajan Glen Kamaran urakka päättyi ulosajoon jalkapallon Eurooppa-liigan ottelussa Sparta Prahaa vastaan. Kamara sai 74. minuutilla ottelun toisen keltaisen korttinsa, kun hänen kyynärpäänä osui pallontavoittelutilanteessa Michal Sacekia kasvoihin.

Sparta Praha voitti A-lohkon kotipelinsä David Hanckon avauspuoliajan maalilla 1–0. Rangers on hävinnyt molemmat lohkopelinsä. Sparta on neljässä pisteessä.

Kamara sai myös osakseen buuauksia koko ottelun ajan. Euroopan jalkapalloliitto Uefa oli sulkenut Sparta Prahan kotikentän katsomot rasismisyytösten takia, mutta joukkue oli saanut kutsua yleisöön 10 000 lasta. 6–14-vuotiaista koostunut yleisö buuasi joka kerta, kun Kamara koski palloon. He myös hurrasivat, kun Kamara lähetettiin kentältä pois.

– Jalkapalloyhteisön pitää tehdä enemmän rasismin kitkemiseksi. Jos tällaista ei oteta vakavasti, joudumme setvimään tällaisia asioita vielä pitkään, kommentoi Rangersin päävalmentaja, entinen Liverpool-legenda Steven Gerrard BBC:lle .

Kamaran saamat huudot juontavat pitkälti maaliskuiseen rasismiselkkaukseen toista prahalaisjoukkuetta Slavia Prahaa vastaan pelatussa ottelussa.

Kamara kertoi Slavia Prahan Ondrej Kudelan solvanneen häntä rasistisesti. Slavian mukaan Kamara löi Kudelaa pelin jälkeen. Uefa antoi Kudelalle 10 pelin ja Kamaralle kolmen pelin kiellot.

– Jos yleisö otti Glenin kohteekseen, se on äärimmäinen pettymys, Gerrard totesi.

Häiriökäyttäytymistä myös Antwerpenissa ja Marseillessa

Suomalaisittain illan otteluista saatiin myös hyviä uutisia. Suomalaismaalivahti Lukas Hradecky varmisti joukkueelleen nollapelin, kun Hradeckyn edustama Leverkusen rökitti Celticin Glasgow'ssa luvuin 4–0.

Leverkusen oli aloittanut Eurooppa-liigan urakkansa kotivoitolla Ferencvarosista. Joukkue on nyt G-lohkon selvässä johdossa kahdella voitolla ja kuudella pisteellä.

Häiriökäyttäytymistä illan peleissä oli kuitenkin Prahan ottelun lisäksi myös muualla.

Frankfurtin maalivahti Kevin Trapp loukkaantui ottelussa Antwerpenia vastaan, kun yleisöstä heitetty "pyrotekninen laite" räjähti hänen jalkojensa lähellä, kertoo uutistoimisto DPA .

Kotijoukkue Antwerpenin fanit yrittivät myös rynniä kentälle sen jälkeen, kun Frankfurt teki maalin rangaistuspotkulla aivan ottelun lopussa. Peli päättyi 1–0 Frankfurtille.

Lisäksi Marseillen ja Galatasarayn ottelu keskeytettiin vajaaksi kymmeneksi minuutiksi, koska kannattajat heittelivät muun muassa soihtuja Marseillen kotikentälle sekä toistensa päälle. Kannattajat ottivat myös yhteen toistensa kanssa. Uutistoimisto AFP:n mukaan peliä suojanneista 550 poliisista kolme loukkaantui.

Ottelu päättyi lopulta 0–0.