Mika Vakkuri valmentamaan seitsenottelija Huntingtonia – valmennustiimissä myös Tero Pitkämäki

Kokenut moniotteluvalmentaja Mika Vakkuri on Suomen seitsenottelukärkien Maria Huntingtonin ja Miia Sillmanin uusi valmentaja, kertoi Suomen Urheiluliitto torstaina.

Kaksikon harjoittelua tukee lisäksi valmennusryhmä, jossa on mukana muun muassa Tero Pitkämäki. Keihäänheittoa valmentavan Pitkämäen ohella yksittäisten lajien osaamista tiimiin tuovat Mika Lönnblad kuulantyönnössä ja Jouko Kilpi korkeushypyssä.

– Minun valmennusfilosofiani on koko ajan ollut, ettei yksi valmentaja pysty viemään moniottelijaa eteenpäin. Yksittäisiä lajeja, joita pitää kehittää, on niin monta, Vakkuri sanoo Urheiluliiton sivuilla.

– Mika on päävalmentaja. Hän vastaa kaikesta ja suunnittelee kaiken. Ajatuksena on, että voimme Miian kanssa keskittyä vain urheilemiseen, kuvaa Huntington.

Kesän Tokion olympialaisten seitsenottelussa 17:nneksi sijoittunut Huntington päätti vuosikymmenen kestäneen yhteistyön valmentaja Matti Liimataisen kanssa.

– Olen äärimmäisen kiitollinen Matille. Hän on valmentanut minut tälle tasolle ja opettanut hirveästi urheilusta ja asioista sen ulkopuolella, Huntington sanoo.

– Keskusteltiin asiat läpi, ja vaikka aloite tuli minulta, Mattikin piti lopulta päätöstä hyvänä. Voidaan jatkossakin istua Pirkkahallissa samalla sohvalla, ja voin tarvittaessa pyytää Matilta apua.

"Mika oli alusta pitäen ykkösvaihtoehto"

Valmentajan vaihdos on Huntingtonin mukaan "uusien ärsykkeiden" hakemista.

– Seitsenottelupisteissä ei ole tullut kehitystä kahteen vuoteen, Huntington perustelee.

– Mika oli alusta pitäen ykkösvaihtoehto. Kun puhuin hänen kanssaan valmennusfilosofiasta, miten minua pitäisi kehittää, suunnitelmallisuudesta ja harjoittelun seurannasta, ei tarvinnut montaa kertaa keskustella, kun halusin hänen valmennukseensa.

Kalevan kisoissa uransa ensimmäistä SM-kultaa juhlinut Sillman oli seuratoverinsa Huntingtonin tavoin Liimataisen valmennuksessa. Sillman tuntee Vakkurin jo vuosien 2018–20 yhteistyöstä.

– Tämä vuosi Matin valmennuksessa oli minulle tärkeä oppireissu. Kun kesällä pidettiin palaveria valmentajan vaihdosta, en suostunut edes harkitsemaan Mikan ohella muita vaihtoehtoja, Sillman sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut