Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

"Askel on hitaampi, mutta pää toivottavasti nopeampi" – Kasvattajaseuraansa palannut Taru Tuukkanen yrittää nostaa ToPon mitalitaisteluun

Koripalloparketeilla lähes kaiken nähnyt Taru Tuukkanen, 43, puhkuu intoa. Hän teki elokuussa sopimuksen kasvattajaseuransa Torpan Poikien kanssa ja aikoo johdattaa helsinkiläisseuran mitalitaisteluun perjantaina alkavassa naisten Korisliigassa.

Tuukkanen pelasi ToPossa edellisen kerran kaudella 2010–11. Hän kuului jo tuolloin joukkueen konkariosastoon, mutta lähti vielä uudelleen ulkomaille ja kierteli myös kotimaisia seuroja ennen paluuta.

– Silloinenkin Taru oli suhtkoht vanha. Askel on hitaampi, mutta pää toivottavasti nopeampi, pelinymmärrykseensä luottava Tuukkanen kommentoi maanantaina sarjan kaudenavausinfossa.

Viime kausi espoolaisessa Hongassa sujui mukavasti, kun Tuukkanen kellotti keskimäärin yli 33 minuutin peliajan, pussitti 18 pistettä ja kahmi 13 levypalloa ottelussa. Myös syöttöpeli sujui, kun hän antoi keskimäärin 4,3 koriin johtanutta syöttöä. Honka taipui loppuotteluissa Kotkan Peli-Karhuille.

ToPo jäi viime kaudella yhdeksänneksi, mutta yrittää nyt horjuttaa ennakkosuosikkeja.

– Toivoisin, että pääsisimme pitkälle pudotuspeleissä ja tykkäisin olla mukana mitalipeleissä, Tuukkanen paalutti.

Mestarilla uusi komento

Mitalipeleihin haluaa myös Lappeenrannan Catz, joka sekin sai mieluisan paluumuuttajan. Elena Melto palasi Peli-Karhuista Catziin kahden kauden jälkeen.

– Tuntuu siltä, että palasin kotiin. Mutta oli myös mielenkiintoista pelata muualla. Ne olivat kivat kaksi vuotta. Olen pelaaja, joka janoaa aina mitalia, Melto sanoi.

Peli-Karhuilla on edelleen iskukykyinen joukkue, joka siirtyi mestaruudet 2018, 2019 ja 2021 valmentaneen Roope Mäkelän komennosta Mika Hartosen aikaan.

– Voittaminen on aika kiva tunne, ja haluan saman tunteen uudestaan, Linda-Lotta Lehtoranta alleviivasi mestaruusnälkää riittävän.

– En näkisi, että pelimme muuttuu paljon, mutta uusi päävalmentaja tekee siihen viilauksia. Mika keskittyy eri asioihin kuin Roope. Kyllä me kuulumme ennakkosuosikkeihin, mutta nostaisin esille myös ToPon. Honkaa ei pidä unohtaa, vaikka heillä on nuori joukkue.