Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Manse PP:n tähtisikermä vei miesten pesäpallomestaruuden – "Pelaamme Manselle, meille ja Matille"

Vasta toista kautta pääsarjassa pelannut ja miesten Superpesiksen runkosarjan voittanut Manse PP palautti Tampereen todelliseksi pesäpallokaupungiksi.

Vuosi sitten mestaruuden Sotkamon Jymylle viimeisessä mahdollisessa kohtaamisessa menettänyt Kouvolan Pallonlyöjät joutui jälleen poistumaan kotimatkalle tippa silmässä hopeiset mitalit mukanaan. Manse vei mestaruuden voitoin 3–2 lyötyään kaksi edellistä kohtaamista voittaneen KPL:n sunnuntaina Tampereen Kaupissa 1–0 (0–0, 3–0).

– Eilisen Kouvolan tappion jälkeen lanseerasin iskulauseeksi, että pelaamme Manselle, meille ja Matille (Iivarinen, pelinjohtaja). Mestaruus tuntuu älyttömän hienolta jutulta, kun tässä tekee seuratyötä samalla, iloitsi Mansen lukkari Juha Puhtimäki.

Isäntien pelin vapauttaneet juoksut löivät toisen jakson aluksi vastustamattomilla kotiutuksilla jokerit Juha Niemi ja Lauri Kivinen. Ulkopelissä avainroolit kaappasivat kuusi paloa heittänyt sieppari Simo Vainikainen ja viisi Koplan etenijää kärventänyt kakkosvahti Juuso Myllyniemi. Jälkimmäisille mestaruus oli ensimmäinen.

– En osaa vielä sanoa, miltä tuntuu olla mestari. Parisuhteeni muutto Tampereelle joka tapauksessa pelasti, naurahti siilinjärveläiskasvatti Vainikainen, jonka myös Mansea edustava puoliso Henna Peltokangas on kaksinkertainen Suomen mestari.

Mansen mestareista kapteeni Tuomas Jussila (PattU 2008, JoMa 2018–19) ja Kivinen (SoJy 2009, JoMa 2018–19) voittivat kultaa kolmannessa seurassa. Vain neljä miespesäpalloilijaa oli aiemmin pystynyt samaan.

Iivarinen sai kauan kaipaamansa mestaruuden

Viimeksi vuonna 1976 mestaruutta juhlinut KPL sai kolmannen SM-hopeansa neljään kauteen. Neljällä kolmostilanteella sunnuntaina ei oltu kovinkaan lähellä voittoa.

– Avausjaksolla meillä oli pieni mahdollisuus, mutta sisäpelimme ei nyt toiminut. Olihan tämä kuitenkin joukkueeltamme kiistatta huikea kausi, kiitteli keväällä sarjan viidenneksi vahvimmaksi rankatun KPL:n toiseen hopeaan johtanut viuhkamies Iiro Haimi.

KPL:ssä jatkavat ensi kaudella kaikki muut paitsi 45-vuotias Toni Kohonen. Rivistöön liittyvät Hyvinkään Tahkosta kotiuttaja Teemu Nikkanen ja etenijä Patrik Vartama.

Mansen pelinjohtaja Matti Iivarisesta tuli 2000-luvulla jo kuudes mestaripelinjohtaja, jolla on SM-kultaa myös pelaajana. Janne Vuorinen, Sami Sirviö, Mikko Kuosmanen, Mikko Korhonen ja Jani Komulainen ovat voittaneet pelaajana mestaruuden Sotkamon Jymyssä, Iivarinen Alajärven Ankkurien lukkarina 1988 ja 1989. Hänen mestaruuksiensa väliin mahtui siis 32 vuotta.

– Saa nähdä, miten juhlat etenevät, kun en ole pitkään aikaan tällaisissa juhlissa ollut. Nyt on siinä rajoilla, että maanantaina saattaa jäädä päivittäinen kymmenen kilometrin lenkki juoksematta, Iivarinen naurahti.

Sotkamon Jymyä kutsutaan kultajunaksi, joten Manse otti lempinimekseen kultaratikka.