Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kovan kiinalaisen haastanut Kalle Koljonen sai arvokasta sulkapallo-oppia

Kalle Koljonen haastoi maailmanlistalla sijalla 27 olevan Kiinan Lu Guangzun vahvasti sulkapallon MM-sekajoukkuekilpailussa Vantaalla. Lopulta tuloksena oli tappio kahdessa erässä.

EM-pronssimitalisti ja Tokion olympiakävijä Koljonen johti molempia eriä, mutta hävisi 16–21, 19–21.

– Olen jo EM-kisoissa ja olympialaisissa nähnyt, että pystyn haastamaan maailman huippuja. Mitä enemmän pääsen heidän kanssaan kentälle, sitä enemmän saan tuntumaa, miten minun täytyy pelata heitä vastaan.

– Nämä pelit antavat minulle tosi arvokasta tietoa ja kokemusta. Olen lähellä, kun katsoo viime kertojen tuloksia, Koljonen sanoi miesten kaksinpeliottelunsa jälkeen.

Valot sammuivat hetkeksi

Hallitseva mestari Kiina oli Suomelle odotetun tyly vieras Sudirman Cupin nimellä kulkevan MM-turnauksen avauspäivänä. Kiina vei voiton 5–0, ja suomalaispelaajat hävisivät kaikki erät.

– Ottelu olisi hyvin voinut mennä kolmanteen erään, jos pari palloa olisi osunut paremmin. Myös ensimmäinen erä kääntyi pienissä hetkissä, Koljonen luonnehti kamppailuaan.

Myyrmäen areenalta sammuivat valot muutamaksi minuutiksi ottelupallotilanteessa 20–18. Koljonen sanoo, ettei keskittyminen herpaantunut odottelusta.

– Minähän voitin seuraavan pallon. Noin on käynyt pari kertaa aiemmin. Alan olla sen verran kokenut, että pystyin ottamaan huumorilla, Koljonen virnisti.

Koljonen saattaa mennä jossain vaiheessa harjoittelemaan hallitsevan olympiavoittajan Viktor Axelsenin kanssa Dubaihin, jonne tanskalaistähti on muuttamassa.

– Siinä on aika paljon logistisia juttuja, jotta molemmilla osuvat kisakalenterit yhteen. Lisäksi tarvittaisiin pari kolme muutakin kaveria sinne, Koljonen sanoi.

Nuori Nyqvist kohtasi maailmanlistan yhdeksännen

Vasta 15-vuotias Nella Nyqvist taipui naisten kaksinpelissä maailmanlistalla yhdeksäntenä olevalle He Bingjiaolle 10–21, 6–21.

Miesten nelinpelissä Anton Kaisti ja Jesper Paul hävisivät He Jitingille ja Tan Qiangille 4–21, 14–21. Naisten nelinpelissä Chen Qingchen ja Jia Yifan voittivat Mathilda Lindholmin ja Jenny Nyströmin 21–11, 21–11. Päivän avanneessa sekanelinpelissä Kaisti ja Nyström hävisivät Wang Yilyulle ja Huang Dongpingille 3–21, 9–21.

Kiinan tasosta kertoo, että he lepuuttivat kaksinpelin kärkinimiään. Suomi kohtaa alkulohkossaan maanantaina Thaimaan ja keskiviikkona Intian. Kunkin lohkon kaksi parasta maata etenee pudotuspeleihin.