Suomalaisjuhlaa Solvallassa – Lara Boko ja Bright Crystal ravasivat miljoonapotit

Kolmivuotiaiden tammojen Svenskt Trav-Oaksista tuli täydellinen suomalaisjuhla Solvallassa lauantaina. Oraviston Tallin Lara Boko vei 2,8 miljoonan kruunun voiton. Onkel Invest Oy:n Bright Crystal kiri kakkoseksi ja tienasi 1,4 miljoonaa kruunua.

Mika Forss ajoi tarkasti Timo Nurmoksen tallin Lara Bokolla. Valjakko eteni keulahevosen rinnalle. Björn Goopin ajama Bright Crystal seurasi sisäradalla johtavaa Senorita Tokiota. Maalisuoralla Lara Boko oli selvästi vahvin. Se paineli ykköseksi ajalla 12,1a/2140m. Isabella Tervonen on voittajan hoitaja. Bright Crystal sai johtavan takaa kiritilaa ja pujotteli kakkoseksi. Iida Lind on sen hoitaja.

– Olen todella ylpeä Lara Bokosta. Voittaa tällainen kilpailu johtavan rinnalta. Lara Boko on vähän tiukka ja omapäinen tyttö. Jouduimme ajamaan sitä pitkään treeneissä yksinään. Kesällä tamma sai juonen päästä kiinni, Nurmos sanoi.

Svenskt Trav-Kriteriumista tuli jälleen Daniel Redénin ja Örjan Kihlströmin juhlat. Francesco Zet eteni kolmatta rataa ja jätti maalisuoralla muut kauaksi taakseen. Neljän miljoonan kruunun ykkönen tuli ajalla 12,7a/2640m.

Suomalaismenestystä tuli myös Klass I -finaalissa. Juha Lehtolan ja Sari Sillanpään kasvattama ja Talli Lillin omistama Tattoo Avenger kiri hurjaa vauhtia voittoon, vaikka loppukaarteen laukka hidasti menoa. Magnus A Djuse sai päästellä Mika Haapakankaan valmennettavalla varmasti 220 000 kruunun voiton ajalla 12,5a/2140m.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut