Tuomas Kuroselle komea leuanvedon SE-tulos

ESS

Lahtelainen Tuomas Kuronen kiskoi komean uuden Suomen ennätyksen toistoleuanvedon Suomen Cup -kilpailussa lauantaina Helsingissä. Kuronen veti peräti 44 leukaa, mikä on uusi SE-tulos miesten yli 110-kiloisten sarjassa. Aiempi Suomen ennätys oli 28 toistoa, joka oli Valtteri Kenkkilän hallussa.

Kuronen oli suoritukseen tyytyväinen, sillä hänen tavoitteena oli saada SE-tulos. Miehellä jäi kuitenkin vielä nälkää. Hän pohtii osallistumista toistoleuanvedon SM-kilpailuun, joka pidetään marraskuun lopulla Jyväskylässä.

– Tämä jäi vielä vähän kaivelemaan hampaankoloon, että pitäisikö jatkaa SM-kisaan, jotta saisi 50 leuan rajan rikottua. Se oli niin lähellä tänään kuitenkin, sillä ensimmäiset 40 leukaa tulivat niin helposti. Sitten jotenkin ote kuitenkin vähän petti, eikä ollut oikein enää mitään tehtävissä, 35-vuotias Kuronen sanoi tiedotteessa.

Miesten kovimmasta toistotuloksesta vastasi Jyväskylän Juha Ruokonen, joka veti 80-kiloisten sarjassa peräti 64 leukaa.

Kirkkonummen Maria Kojoukhova veti 50-kiloisten naisten uudeksi Suomen ennätykseksi 46 leukaa. Kaikki naisten sarjat huomioon ottaen Kojoukhovan veto sivuaa kaikkien aikojen kovinta tulosta. Asikkalalainen Heli Heikkinen on vetänyt niin ikään 46 leukaa, mutta painoluokkaa ylemmässä, eli 60-kiloisten naisten sarjassa.

11-vuotiaiden poikien sarjassa Reko Yliluoma paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä kahdella toistolla. Uusi ennätys on nyt 40 leukaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut