Noora Honkala taivalsi kolmanneksi nopeimmin Ateenasta muinaisen Spartan seudulle

Noora Honkala. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT–

Suomalainen ultrajuoksija Noora Honkala sijoittui sijoittunut kolmanneksi lajin klassikkokilpailun Spartathlonin naisten sarjassa. Kilpailussa juostaan 246,8 kilometriä Ateenasta historiallisen Spartan seudulle.

Honkala taivalsi ajan 26.27.14 ja oli Suomen Urheiluliiton tiedotteen mukaan yli kaksi tuntia nopeampi kuin Teija Honkonen, joka aiemmin piti hallussaan klassikkoreitin parasta suomalaistulosta. Honkonen oli naisten sarjan kolmas vuonna 2018. Miesten sarjassa Seppo Leinonen oli kolmas 1992 ja Janne Kankaansyrjä 2004.

Tämän vuoden naisten sarjan voittaja Itävallan Diana Dzaviza käytti kilpailuun aikaa 25.24.25. Unkarin Zsuzsanna Maraz oli toinen ajalla 26.00.14. Honkala oli välillä iskuasemissa toista sijaa ajatellen, mutta jäi siitä lopulta lähes puoli tuntia.

--

Juttua korjattu klo 15:27: Toisin kuin aiemmin kerrottiin, nykyajan Kreikassa ei ole Sparta-nimistä paikkakuntaa, kisa päättyi historiallisen Spartan seudulle.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut