Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

"Brutaali matsi" vei Ruusuvuoren mehut ja jatkohaaveet

Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori voitti erän tenniksen miesten ATP250-turnauksen puolivälierässä, mutta joutui lopulta tunnustamaan Valko-Venäjän Ilja Ivashkan paremmuuden. Ruusuvuori taipui Kazakstanin Nur-Sultanissa pelatussa ottelussa lopulta 6–4, 4–6, 1–6.

– Aika brutaali matsi, varsinkin fyysisesti ja tosi pitkiä pisteitä. Kaikkeni yritin ja annoin, mutta se ei ollut tarpeeksi tänään, Ruusuvuori kertoi STT:lle perjantain lähes kolmituntisen urakan jälkeen.

Toisessa erässä Ruusuvuorella oli pieni iskunpaikka, mutta lopulta erävoitto karkasi selvästi valkovenäläiselle.

– 3–3-peli olisi pitänyt pitää. Sitten olisi voinut mennä toiseen suuntaan, mutta ei erävoitto hirveän lähellä ollut loppujen lopuksi. Puolivälissä oli mahdollisuudet, mutta loppujen lopuksi ei hirveän lähellä.

"Hyvätasoista tennistä"

Maailmanlistalla sijalla 84 oleva Ruusuvuori kohtasi Ivashkan (52) edellisen kerran Yhdysvaltain Winston-Salemissa pelatussa turnauksessa elokuun lopussa. Silloin suomalaisen tappiolukemat olivat tylyt 2–6, 1–6.

Ivashka on Nur-Sultanin turnauksen kahdeksanneksi sijoitettu pelaaja, mutta Ruusuvuori pelasi sijoittamattomana ja yllätti edellisellä kierroksella maailmanlistan 25:ntenä olevan Venäjän Aslan Karatsevin.

– Taso oli tosi korkea, ja oli hyvätasoista tennistä. Tässä oli paljon positiivista, Ruusuvuori vertaili suoritustaan edelliseen Ivashkan kohtaamiseen.

Maailmanlistalla sijoitusta parantavia pisteitä olisi ollut tarjolla enemmän, jos Ruusuvuori olisi edennyt välieriin.

– Pisteitä tulee ja menee. Joskus saa enemmän ja joskus vähemmän. Kohti ensi viikkoa, hän viittasi Sofiassa odottavaan turnaukseen.

Myös Suomen nelinpelaaja Harri Heliövaaran urakka päättyi. Hän ja brittipari Lloyd Glasspool voittivat ensimmäisen erän, mutta Meksikon Santiago Gonzalez ja Argentiinan Andres Molteni olivat lopulta etevämmät puolivälierässä lukemin 5–7, 6–4, 10–8.