Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

15-vuotias Maisa Kuusikko voimisteli kolme kultaa Oulun SM-kisoissa – "Löytyi paljon onnistumisia"

Suomalaisen telinevoimistelun superlupaus Maisa Kuusikko antoi vahvoja näyttöjä osaamisestaan viikonlopun SM-kisoissa Oulussa.

Ensimmäistä kertaa aikuisten SM-tasolla kilpaillut Kuusikko voitti lauantaina neliottelun pisteillään 51,299. Sunnuntain telinefinaaleissa 15-vuotias voimistelija saavutti kultaa eritasonojapuilta ja puomilta sekä hopeaa hypystä.

– Löytyi paljon onnistumisia. Lauantai sujui hienosti, mutta finaalipäivä sunnuntai ei ollut ihan minun päiväni, Kuusikko kertoi kriittisesti raskaan rupeamansa päätteeksi.

Eritasonojapuilla Kuusikko suoritti vauhdikkaan ja vaikean sarjan. Kansainvälisen tason suoritus toi pisteet 12,900, mikä oli 1,5 pistettä enemmän kuin hopeaa saaneella Iida Haapalalla.

Kuusikon sarjan vaikeutta kuvastaa, että hän olisi taistellut kullasta, vaikka olisi pudonnut kertaalleen. Puomilla tämä tapahtuikin, sillä Kuusikko pokkasi kullan, vaikka tipahti telineeltä kesken kyykkypiruetin.

MM-kilpailuihin vajaa kuukausi

Hypyssä Kuusikko taipui hopealle pyllähdettyään nurin toisen suorituksensa alastulossa. Permanto oli näin ollen ainut teline, jossa nuori lahjakkuus ei yltänyt mitaleille.

– Viime kevään EM-kisoista lähtien Maisan kokonaisuus on ollut hyvin nousujohteinen. Olen hyvin luottavainen hänen jatkonsa suhteen, naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen kehui.

Voimistelun MM-kisat pidetään Japanissa lokakuun puolivälissä.

Suomen kisajoukkueen lopulliset valinnat selviävät alkavalla viikolla, mutta todennäköistä on, että Tampereen Voimistelijoita edustava Kuusikko lähtee kisoihin kaksi vuotta vanhemman Oulun Pyrinnön Ada Hautalan kanssa. Huhtikuussa kaksikko raivasi tiensä neliottelun finaaliin naisten EM-kisoissa Sveitsissä.

Kirmes loisti tyytyväisyyttä

Miesten mitalirohmu Oulussa oli ensimmäiset henkilökohtaiset kultamitalinsa voimistellut Robert Kirmes, joka saavutti kaksi kappaletta jokaisen väristä mitalia. Kultaa tuli hypystä ja rekiltä.

– Ensimmäistä kertaa kultamitaleilla, niin fiilis on uskomaton. En ole ennen kokenut tällaista, 21-vuotias Kirmes hehkui.

Neljä mitalia saavuttanut isoveli Oskar Kirmes oli nojapuiden ykkönen. Veljekset taistelevat keskenään paikoista MM-kisoihin.

– Toivottavasti edessä olisi MM-kisat lokakuussa Japanissa ja sen jälkeen muutama kilpailu Bundesliigassa Saksassa, Robert Kirmes suunnitteli tulevaa.

Lauantain kuusiottelun valtias oli Elias Koski kovin pistein 80,900.

– Tällä hetkellä Suomessa on tosi kova taso. Ei ole enää mitään ilmaisia kultamitaleita vaan täytyy oikeasti onnistua, jos haluaa voittaa, ja se on hieno juttu, Oskar Kirmes sanoi.