Bild: Lance Armstrong sai 50-vuotisonnittelut kovimpiin kilpakumppaneihinsa kuuluneelta Jan Ullrichilta

Armstrong täytti 50 vuotta. Kuva on kesältä 2004. AFP / LEHTIKUVA

STT

Lauantaina 50 vuotta täyttänyt Lance Armstrong sai syntymäpäiväonnittelut maantiepyöräilyaikojensa kovimpiin kilpakumppaneihin kuuluneelta Jan Ullrichilta. Saksalainen Bild-sanomalehti julkaisi Ullrichin kirjeen Armstrongille.

Ullrich voitti Ranskan ympäriajon 1997. Armstrong polki Tourin maaliin ensimmäisenä seitsemän kertaa peräjälkeen 1999–2005, mutta menetti voitot myöhemmin paljastuneen dopingin takia. Myös Ullrich on uransa jälkeen myöntänyt käyttäneensä veridopingia ja pysynyt Saksassa otsikoissa alkoholi- ja huumeongelmien takia.

Kirjeessään Ullrich kiitti Armstrongia, joka matkusti 2018 Saksaan tukemaan entistä kilpakumppaniaan.

– Viideskymmenes syntymäpäiväsi olisi täydellinen syy muistella lukemattomia yhteisiä kisojamme, jännittäviä hetkiä, mukaansa tempaisevia menestyksiä ja katkeria tappioita. Mutta en ryhdy siihen, Ullrich aloitti kirjeensä.

– Runsaat kolme vuotta sitten olit elämäni vaikeimmassa vaiheessa tukenani. Näytit minulle, että suurimmasta kilpailijasta voi tulla todellinen ystävä. Osaltaan sinun tukesi ansiosta olen taas terve ja elämäni on hallinnassani, Ullrich jatkoi.

Kirjeensä päätteeksi Ullrich toivoi tapaavansa amerikkalaisen seuraavan kerran kahdenkeskisellä pyöräilylenkillä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut