Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Manse PP:n miehet pesäpallon kultajahdissa Valtion Lentokonetehtaan jäljillä – "Linjapelaajillemme on nostettava hattua”

Superpesiksen runkosarjan voittanut Manse PP on enää voiton päässä pesäpallomestaruudesta, jota Tampereella on aiemmin miesten puolella juhlinut vain Valtion Lentokonetehdas vuonna 1942.

Kouvolan Pallonlyöjien ote kultamitaleista kirposi isosti joukkueen hävittyä finaalien kotiavauksensakin. KPL hyytyi lauantaina Mansen vahvan ulkopelin edessä tappioon 0–1 (3–3, 1–3).

– Ei tämä minusta ollut hallintaa, korkeintaan mukamas sellaista. Isossa kuvassa tärkeintä oli, että voitettiin, kuvaili aina salaperäisen vähäsanainen Mansen pelinjohtaja Matti Iivarinen.

– Linjapelaajillemme on nostettava hattua. He liikkuvat ulkopelissä todella hyvin, Mansen ykköspalkittu lukkari Juha Puhtimäki ylisti.

Manse johtaa finaalisarjaa voitoin 2–0. Jos KPL pystyy sunnuntaina ryöstöön Tampereen Kaupissa, loppuottelut jatkuvat seuraavana viikonloppuna.

Jaksovoitto lipesi KPL:ltä

KPL johti avausjaksoa viimeisen vuoroparin tasoittavalle lähdettäessä 3–1, mutta Timo Torpan harhaheitolla tuoma juoksu ja Juuso Myllyniemen Puhtimäen kotiuttamana tuoma tasoitusjuoksu takasivat vieraille helpotuksen.

Toisella jaksolla jokeri Juha Niemi iski vieraille kaksi juoksua. Mansen palkitut olivat kahdessa finaalissa yhteensä 14 paloa ulkovuoroissa heittänyt Puhtimäki (5 kärkilyöntiä/8 yritystä) ja KPL:n työttömäksi jättämä kakkosvahti Myllyniemi (6/8).

– Mukava olisi saada joku pallokin kiinni otettavaksi. Varmistimme voiton kovalla ulkopelillä. Toivottavasti yöllä saa unen päästä kiinni, Myllyniemi kommentoi.

– Avausjakso lipui harmittavasti käsistämme. Ulkona pelimme on ihan ookoo ja sisälläkin saadaan jotain aikaiseksi, mutta se vain ei tässä vaiheessa enää riitä, KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi harmitteli.

Mansen Jussilalle mannaa tarjolla

Jos Manse vie mestaruuden sunnuntaina, Tuomas Jussilasta (PattU, JoMa ja Manse) tulee viides kolmessa seurassa mestaruutta juhlinut miespesäpalloilija. Viimeisimmät kerhon jäsenet ovat Mikko Vitikainen (Kiri, KPL ja IPV) ja Jukka Holttinen (IPV, Lippo ja KiPa).

Myllyniemestä, 30, tulisi mestarina toisen polven sellainen, Alajärven Ankkureissa 1980-luvun lopulla tuplakultaa juhlineen isänsä Karin jatkoksi.