Edes loppuminuuttien miesylivoima ei auttanut – FC Lahti jäi tasapeliin juhlapelissään

FC Lahden ja AC Oulun välinen jalkapallon Veikkausliigan ottelu on päättynyt tasapeliin lukemin 0–0.

Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

FC Lahden ja AC Oulun välinen kamppailu oli lahtelaisseuran 25-vuotisjuhlaottelu. Merkkipaalun kunniaksi paikalle oli muun muassa kutsuttu Kuhnureiden 20 vuoden takainen eli kauden 2001 joukkue.

2. puoliaika

Toisen jakson ensimmäisellä varttitunnilla kummallakin joukkueella oli paikkansa. Ensin Kuhnureiden Altin Zeqiri hätyytteli oululaisten maalia vaarallisella alanurkkalaukauksella, jonka Yann Fillion torjui. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Usman Salen huippupaikka kilpistyi toppari Mikko Viitikon jalan kautta kulmapotkuksi.

Samaa rataa peli jatkui loppua kohtikin. Vajaan tunnin pelin kohdalla FC Lahdella oli useampi vaarallinen hyökkäys lyhyessä ajassa, mutta viimeiset ratkaisut jäivät heikoiksi. AC Oulun Sale pääsi vuorostaan 81. minuutilla jälleen tekopaikkaan, mutta laukaus painui yli.

FC Lahti sai pelata viimeiset minuutit miesylivoimalla, kun AC Oulun kapteeni Anselmi Nurmela loukkaantui ja joukkue oli ehtinyt jo käyttää vaihtonsa loppuun. Kovasta rynnistyksestä huolimatta Kuhnurit ei saanut maalia aikaan ja joutui tyytymään ottelussa maalittomaan tasapeliin.

1. puoliaika

AC Oulun puolustus joutui helteeseen ottelun kuudennella minuutilla, kun Kuhnureiden hyökkääjä Macoumba Kandji oli rynnimässä rankkarialueen kulmalta boksiin sisälle. Maalivahti Yann Fillion tuli vastaan rankkarialueen ulkopuolelle asti, teilasi pallontavoittelutilanteessa Kandjin jääkiekkohenkisellä taklauksella ja sai tempustaan keltaisen kortin.

Seuranneesta vapaapotkusta Eemeli Virta onnistui laukomaan muurin alitse, mutta liian kesy ja liian keskelle suuntautunut laukaus painui Fillionin syliin.

Vierasjoukkue sai tilaisuutensa puhtaan läpiajon muodossa 24. minuutilla. Dennis Salanovic spurttasi pystysyötöstä karkuun Kuhnureiden puolustajilta ja ohitti maalivahti Antonio Regueron tyylikkäällä tsipillä, joka kuitenkin painui niukasti maalista ohi.

Kymmenen minuuttia myöhemmin AC Oulu sai puolittaisen ylivoimahyökkäyksen. Usman Salen pääsy läpiajoon oli senteistä kiinni, mutta kotijoukkue säästyi, kun Mikko Viitikko onnistui hiukan onnekkaastikin katkomaan Salelle tarkoitetun syötön.

Viimeisellä viitosella Kuhnureilla oli pari loistopaikkaa. Ensin Kandji sai puskupaikan Altin Zeqirin keskityksestä maalin ammottaessa auki, mutta senegalilaiskärjen pukkaus vaikesta asennosta painui maalin yli. Hetkeä myöhemmin maalivahti Fillionin surkea avauspotku päätyi suoraan Kandjille. Hyökkääjän syöttö avuksi spurtanneelle Loorents Hertsille viipyi liian pitkään, ja Hertsin maalintekoyritys pysähtyi oululalaispuolustukseen. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut