Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Virtanen ja Ruusuvuori iskivät vakuuttavat voitot Davis Cupissa – "2–0-johto on hyvä, mutta siihen ei saa tuudittautua"

Suomi aloitti tenniksen Davis Cupin ottelun Intiaa vastaan vahvasti Espoossa ja johtaa avauspäivän jälkeen voitoin 2–0.

Avauskamppailussa Suomen kakkospelaaja Otto Virtanen kukisti Intian ykkösen Prajnesh Gunneswaranin 6–3, 7–6 (7–1). Myöhemmin perjantaina Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori kukisti Intian kakkosen Ramkumar Ramanathanin 6–4, 7–5.

Virtanen on miesten maailmanlistalla sijalla 419 ja Gunneswaran 165:s. Avauserässä Virtanen pystyi 3–2-tilanteessa syötönmurtoon. Tasainen toinen erä ratkesi vasta katkaisupelissä, jossa Virtanen oli vastustajaansa selvästi parempi.

– Pelasin todella hyvän ottelun. Peruslyöntini toimivat, ja sain yleisöstä paljon energiaa. Tämä oli loistava aloitus, en voisi olla tyytyväisempi, Virtanen sanoi Tennisliiton tiedotteessa ja kehui etenkin avauserän pelaamistaan.

Ruusuvuori napsi syötönmurtoja

Ruusuvuori on kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 74 ja Ramanathan sijalla 187. Ottelu alkoi Ruusuvuoren kannalta vaisusti, sillä Ramanathan mursi heti suomalaisen syötön. Ruusuvuori ei häkeltynyt vaan teki heti perään syötönmurron.

Myöhemmin avauserässä nähtiin vastaava tilanne, mutta tällä kertaa Ruusuvuori nappasi ensin syötönmurron, jonka Ramanathan kuittasi välittömästi. Ruusuvuori väänsi erävoiton syötönmurrolla nimiinsä.

Toisessa erässä molemmat pitivät syöttönsä aina 6–5-tilanteeseen saakka, kunnes Ruusuvuori väänsi ottelun voiton syötönmurrolla.

– Alkuni otteluun ei ollut hyvä. Menin liiaksi vastustajan pelin mukaan. Sitten löysin pelini mahtavan kotiyleisön kannustuksen kautta. Häntä vastaan ei ole helppoa pelata, Ruusuvuori kehui vastustajaa.

Nelinpelivoitto riittäisi

Panokset maaottelussa ovat isot, sillä voittaja etenee seuraavan askeleen kohti ylintä tasoa eli maailmanlohkoa. Suomen joukkueessa ovat Ruusuvuori, Virtanen, Henri Kontinen ja Harri Heliövaara. Kapteeni on Jarkko Nieminen.

Maaottelu ratkeaa lauantaina. Suomi tarvitsee Intian lyömiseen enää yhden otteluvoiton. Lauantai alkaa nelinpelillä, jossa Kontinen ja Heliövaara kohtaavat Rohan Bopannan ja Divij Sharanin.

– 2–0-johto on hyvä, mutta siihen ei saa tuudittautua, Ruusuvuori muistutti.