Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Puhtimäki ratkaisi ensimmäisen pesäpallofinaalin Manse PP:lle

Kokenut lukkari Juha Puhtimäki nousi keskiviikkona ratkaisijaksi, kun Superpesiksen runkosarjan voittanut Manse PP piti ensimmäisessä loppuottelussa Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan kiinni kotiedustaan ja voitti Tampereella 2–1 (1–3, 2–0, 1–0).

Toinen loppuottelu pelataan lauantaina Kouvolassa ja kolmas sunnuntaina jälleen Kaupin stadionilla, missä oli avausfinaalissa paikalla 1 980 katsojaa. Se on Manse PP:n yleisöennätys.

– Meillä oli avausjaksolla vaikeaa, vain Tuomas Tuohisaari oli hyvällä tasolla, ja teimme paljon virheitä. Toisella karsimme virheitä pois ja peli koheni. Onneksi lyöntini superissa onnistui, ajattelin heti että nyt tuloo juoksu, Puhtimäki sanoi.

"Ensimmäinen jakso oli hyvä koko ajan, toisella alkoi sisäpeli takkuilla"

Viimeksi vuonna 1976 mestaruuden voittanut KPL oli avausjaksolla valmiimpi pelaamaan. Iiro Nokkala, Matti Latvala ja Ossi Meriläinen löivät juoksut, Manselta onnistui vain Lauri Kivinen.

– Ensimmäinen jakso oli hyvä koko ajan, toisella alkoi sisäpeli takkuilla. Sitten kun ei supervuorossa saatu sisäpelissä juoksua tehtyä, niin oli ahdistavaa puolustaa ulkona. Ja hyvällä lyönnillä ottelu sitten ratkesikin, sanoi KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi.

Mansen onnistujat toisella jaksolla olivat Juha Niemi ja etenijäjokeri Timo Torppa. Jakson neljännessä vuoroparissa KPL koki takaiskun, kun kokenut ykkösvahti Matti Saukko loukkaantui. Hän siirtyi jalkavamman takia sivuun yhdeksiköstä.

– Toivottavasti Matti pystyy lauantaina pelaamaan, mutta jos ei, niin sitten reagoidaan siihen, Puhtimäki sanoi.

Supervuoron tasoittavalla KPL kesti Manse PP:n ensimmäisen ajolähtötilanteen, mutta toisella kaksi mestaruutta urallaan voittanut Puhtimäki löi kakkospuolelle väliin. Toisen polven huippupelaaja Juuso Myllyniemi toi voittojuoksun.

Viime vuonna finaalin Sotkamon Jymylle hävinnyt ja 2000-luvulla neljä kertaa hopealle jäänyt KPL voitti avausjakson kolmostilanteet 7–6, mutta hävisi ne toisella jaksolla 3–8.