Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Bottas hurjasteli lähtöruudukon hänniltä kolmanneksi – MM-sarjan kärkikaksikko Verstappen ja Hamilton kolaroivat ja keskeyttivät

Formula 1:n MM-sarjan kilpailussa Monzan vauhdikkaalla radalla riitti sunnuntaina sähinää. MM-sarjan kärkikaksikko Max Verstappen ja Lewis Hamilton kolaroivat toisensa ulos kilpailusta, entisaikojen mahtitalli McLaren juhli vuosien tauon jälkeen kaksoisvoittoa, ja Valtteri Bottas nousi viimeisestä lähtöruudukosta kolmanneksi.

Australian Daniel Ricciardo ratkaisi voiton kiihdyttämällä toisesta lähtöruudusta ohi Verstappenin. Hän johti kilpailua käytännöstä lähdöstä maaliin, ja britti Lando Norris varmisti McLarenin kaksoisvoiton kiristämällä turva-autotilanteen jälkeen toiseksi kilpailun puolivälissä.

Turva-auto tuli radalle Verstappenin ja Hamiltonin kolarin takia. Varikolta radalle palannut Hamilton yritti Verstappenin edelle, ja kaksikko törmäsi toisiinsa seuraavassa hidastusmutkassa.

Hamilton oli tilanteessa Verstappenin edellä, mutta toisaalta hän jätti hollantilaiselle kovin kitsaasti tilaa hidastusmutkan reunaan. Tuomaristo painotti lopulta Hamiltonin johtoasemaa ja antoi kolarista Verstappenille kolmen lähtöruudun rangaistuksen kahden viikon kuluttua Sotshissa ajettavaan kilpailuun.

Podium-lupaus piti

Bottas voitti Monzassa aika-ajon ja sprintin, mutta joutui lähtemään moottorisäännön takia kilpailuun 19. lähtöruudusta. Kilpailussa hän nousi ohituksilla neljänneksi ja lopputuloksissa kolmanneksi, kun edellä ajanut Red Bullin Sergio Perez sai aikasakon ratarikosta.

– Sanoin tiimille jo ennakkoon, että ajan palkinnoille ja niin kävi. Saimme, mitä otettavissa oli, Bottas totesi.

Kilpailun jälkeen Bottas yritti muistella, milloin hän on tehnyt yhtä rehvakkaan nousun viimeiseltä sijalta palkinnoille.

– Luulisin, etten ole koskaan urallani saavuttanut kilpailussa näin monta sijaa. En tosin ole asiasta varma, kun en ole mikään tilastomies, Bottas kertoi.

Periaatteessa Monzan radan pitkillä suorilla riittää ohituspaikkoja, mutta DRS-alueiden hyöty pienenee, kun siivet on riisuttu minimiin suoravauhtien maksimoimiseksi.

– Voin vakuuttaa, ettei Monzassa ole helppo ohittaa. Sen takia tämä niin hienolta tuntuukin, Bottas jatkoi.

– Auto oli tosi hyvä, ja myös taktiikka onnistui. Oli oikein aloittaa kovilla renkailla, käyttää avautuvat tilaisuudet ja hyökätä tosissaan keskikovilla renkailla varikkokäynnin jälkeen.

McLarenit vauhdissa

Bottaksen mielessä välähti jopa mahdollisuus ajaa kilpailun voitosta ennen kuin joutui luopumaan Perezin ohituksesta renkaiden kuluessa huonommiksi.

– Näin McLarenit aika lähellä ja tavoitin niitä, mutta jäin sitten Perezin taakse, Bottas harmitteli

Muiden tavoin Bottas noteerasi perinteiltään mahtavan brittitallin suorituskyvyn ja vahvan paluun huipulle.

– McLarenin olivat vahvoja koko viikonlopun. Ne menevät lujaa varsinkin pitkillä suorilla, joten tulokseni tänään taisi tosiaan olla ihan maksimi.