Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

JYP sarja-avauksen suurin yllättäjä, mutta päävalmentaja toppuutteli iloa – "Ei tällä kuuhun mennä vielä"

Liiga-avauksen suurin yllätys koettiin Jyväskylässä, kun mestarisuosikki HIFK hävisi jumboksi povatulle JYPille. Patrik Siikanen upotti helsinkiläiset jatkoajalla 2–1-maalillaan. Tilanteen pohjusti loisteliaasti Anttoni Honka, joka on JYPin alakerran kiekollinen johtaja.

Kummankin joukkueen päävalmentajana oli liigadebyyttinsä tehnyt käskijä. JYPin Jukka Ahvenjärvi on pitkän linjan valmentaja, jonka hoteista on maailmalle lähtenyt kasapäin kovia kiekkoilijoita. HIFK:n Ville Peltonen näki kyllä joukkueensa luovan ihan riittävästi maalipaikkoja, mutta tuloksena oli lähinnä JYPin maalivahdille Markus Ruusulle iso torjuntamäärä, 33.

– Tämä oli yksi mittari. Ei tällä kuuhun mennä vielä, sanoi Ahvenjärvi jalat tukevasti maan pinnalla.

Silmiinpistävää JYPin pelissä oli ennen kaikkea se, että luistin liikkui nyt aivan eri tahtiin kuin onnettomalla viime kaudella. Erityisen komeaa oli 17-vuotiaan Joakim Kemellin peli. Nuorukaisella on tilillään nyt kaksi liigapeliä ja maaleja yhtä paljon. 1–1-maali oli mainio ohjaus ohi HIFK:n vahti Michael Garteigin.