Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Unelma siintää jo varsin lähellä – tennismaajoukkueella tärkeä ottelu Intiaa vastaan

Suomen miesten tennismaajoukkue palaa pitkästä aikaa yhteen, kun maajoukkuekilpailu Davis Cup jatkuu Suomen osalta 17.–18. syyskuuta ottelulla Intiaa vastaan. Panokset Espoossa pelattavassa maaottelussa ovat isot: voittaja etenee seuraavan askeleen kohti ylintä tasoa eli maailmanlohkoa.

Suomen Davis Cup -historian ylivoimainen voittoykkönen, nykyinen maajoukkueen kapteeni Jarkko Nieminen ei suostu vielä maalailemaan turhan isoja toiveita tenniksen suurmaiden joukkoon nousemisesta. Silti 40-vuotiasta suomitenniksen ikonia kutkuttaa ajatus maailmanlohkosta.

– Suomen pelaaminen maailmanlohkossa oli minulla unelma, kun aloitin kapteenina. Silloin se kuulosti kaukaiselta ja ehkä jonkun mielestä absurdiltakin ajatukselta, mutta nyt ollaan jo näin lähelle tultu. Mutta oikeasti totta kai aika pitkä on vielä matka ja kovia vastustajia enää jäljellä. Mutta kyllä se jotenkin jo siintää (mielessä), vaikka kliseemäisesti ottelu kerrallaan mennäänkin, Nieminen myöntää.

– Maailmanlohko, se on se tavoite, Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori tiivistää pelaajiston puolelta.

Vastustajalla piisaa kokemusta

Intia on kolminkertainen Davis Cupin finalisti, mutta suuruuden ajoista on jo aikaa. Maajoukkueiden maailmanlistalla Intia on kuitenkin niinkin korkealla kuin sijalla 22, kun Suomi on rankattu 33:nneksi. Kokemusta vierailla piisaa, sillä Intian joukkueen keski-ikä on korkeampi kuin Suomen viisikon vanhimman ikä (Harri Heliövaara, 32 vuotta).

– Nyt ollaan jo sen verran kovassa seurassa, ettei helppoja otteluita olekaan. Mutta jos vaihtoehtoja ajattelee, Intia ei ollut helpoin muttei varmasti vaikeinkaan vastustaja tähän, Nieminen miettii.

– Rohan Bopanna on käynyt ihan absoluuttisessa kärjessä nelinpelissä urallaan, ja itsekin aikoinaan pelasin hänen kanssaan. Kaksinpelaajat heillä ovat käyneet sadan hujakoilla rankingissa. Jos näiden valossa laskee, aika tasoissa mennään. Mutta minulla on varsin vahva luotto joukkueeseemme, ja olen saanut monesti ihailla, kuinka maaotteluissa on venytty, kapteeni täydentää.

Ruusuvuoren ja Heliövaaran ohella Suomen joukkueessa ovat Henri Kontinen, Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen.