Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kalle Rovanperä ajaa Kreikan MM-rallin kärjessä – ”Vielä on varaa nostaa kyytiä”

Kalle Rovanperä oli loistavassa iskussa Kreikan MM-rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä perjantaina. Nuori Toyota-kuski johtaa kilpailua kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen.

Hyundain Ott Tänak ja Toyotan Sebastien Ogier vaanivat kuitenkin alle neljän sekunnin päässä suomalaisesta. Hyundain Dani Sordo on neljäntenä 23,9 sekuntia Rovanperän takana.

– Ajettiin suunnitelmien mukaan omaa ajoa. Ei ollut mitään turhaa yliyrittämistä. Tällä kertaa vauhti riitti korkealle. Rajuissa paikoissa otin varovaisesti, Rovanperä kertoi.

Rovanperä ei ole koskaan aiemmin ajanut Kreikassa, mutta taistelee silti ykköstilasta. Illaksi nuorukainen suunnitteli pitkiä videosulkeisia.

– Vielä on varaa nostaa kyytiä. Täytyy ottaa pienet virheet pois. Tänään olin vähän huonosti valmistautunut. Yritän katsoa videoita ja tarkistaa nuotteja. Jos saa erikoiskokeet paremmin muistiin, voi saada myös lisää vauhtia, Rovanperä jutteli.

Latvalalla syytä hymyyn

MM-sarjan kärkinimistä Toyotan Elfyn Evans ja Hyundain Thierry Neuville kokivat teknisiä murheita ja tippuivat jo perjantaina kauas kärjestä. Se satoi suoraan Ogierin laariin, jonka ei tarvitse ajaa kynsin ja hampain voitosta.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala yllättyi suojattiensa menosta. Hyundai-kuskien odotettiin karkaavan perjantaina parempien lähtöpaikkojensa turvin, mutta toisin kävi.

– Päivä oli todella paljon parempi kuin mitä oletimme etukäteen. Odotusarvo oli se, että Hyundai pystyy hyödyntämään lähtöpaikan. Pelkäsimme, että eroa tulee niin paljon, ettei voida enää lauantaina ja sunnuntaina heitä haastaa. Meidän pitää olla erittäin tyytyväisiä, Latvala summasi.

Lauantain erikoiskokeilla vastaan voi tulla mutaa ja muita yllätyksiä, sillä nuotitus tapahtui rajussa sateessa ja sumussa.

– Aurinko on tänään kuivattanut erikoiskokeita, mutta siellä voi puiden alla olla pahoja paikkoja. Tienpintaa on osattava lukea. Se ei ole helppoa kuljettajille, kun pito vaihtelee radikaalisti, Latvala mietti.

Emil Lindholm on perjantain jälkeen yleiskilpailussa 12. sijalla ja WRC3-luokassa kolmantena.