Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mestaruusviiri nousi Lukon kotiareenan kattoon, mutta pisteet matkasivat Turkuun

Satakuntalaiset ovat tunnettuja siitä, että he eivät halua näyttää tunteitaan. Torstaina Rauman Äijänsuon areenalla tunteet olivat kuitenkin ylpeästi pinnassa, kun jääkiekon SM-liigan mestaruusviiri nostettiin jäähallin kattoon.

Seuranaan viirillä oli vain yksi lajitoveri eli mestaruusviiri vuodelta 1963. Peräti 58 vuotta kestänyt raumalainen korpivaellus oli päättynyt.

Lukon viirin sai kunnian hilata ylös raumalaiskiekkoilun ikoniksi noussut Toni Koivisto, jota säesti vuoden 1963 mestarijoukkueen pelaaja Hannu Törmä. Kun viiri nousi kattoon, nousi kyynel varmasti monen Lukon kannattajan silmäkulmaan.

Turun Sanomien kokenut jääkiekkotoimittaja Jussi Leppäsyrjä toppuutteli viiriseremonian jälkeen, että harvemmin juhliva joukkue voittaa pelin, ja niin kävi myös torstaina Raumalla. Viime kevään finalistien kohtaaminen päättyi lopulta numeroin 5–3 vierasjoukkueelle.

"Melkoinen kokovartalohalvaus"

Jo ensimmäinen erä antoi viitteitä siitä, mitä on odotettavissa. TPS lähti ensimmäiselle erätauolle 3–2-johdossa, kun ovet olivat olleet kaukalon molemmissa päissä niin sanotusti auki.

Mestaruutta puolustamaan lähtevä Lukko roikkui kuitenkin koko ajan sinnikkäästi mukana, mutta varsinkin TPS:n ylivoima oli tällä kertaa raumalaisille liikaa. Ottelun voittomaaliksi jäänyt Juuso Pärssisen 2–4-osumakin syntyi kotijoukkueen pelatessa miesalivoimalla.

– Tiukka peli, joka ratkesi aika pitkälle meidän jämäkkään puolustuspelaamiseemme. Varsinkin lopussa pelasimme voittavaa jääkiekkoa, kuului TPS:n uuden päävalmentajan Jussi Ahokkaan kiekkojargon ottelun jälkeen.

– Alku oli painajaismainen ja koko pelissä meitä tuntui vaivaavan melkoinen kokovartalohalvaus. Olemme pelanneet tähän asti hyvin, mutta nyt kaikki meni pieleen, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen tilitti.

TPS:n maaleista torstaina vastasivat Tyler Steenbergen, Mitch Hults, Elmeri Eronen, Juuso Pärssinen ja Markus Nurmi. Lukon maalintekijät olivat Vili Saarijärvi, Mikko Petman ja Arttu Ilomäki.