Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Räikkönen jää pois myös Monzasta koronatartunnan vuoksi

Uransa tähän kauteen päättävä Kimi Räikkönen joutuu jättämään myös ensi viikonloppuna Monzassa ajettavan Italian gp:n ajamatta. Räikkönen antoi viime viikolla positiivisen koronanäytteen, mikä esti häntä ajamasta jo Zandvoortin kilpailussa sunnuntaina.

Räikkönen on edelleen eristyksissä kotonaan, ja hänen tilallaan Alfa Romeo -tallissa kilpailee nyt tallin puolalainen varakuljettaja Robert Kubica. Tallin toista autoa ajaa tavalliseen tapaan italialainen Antonio Giovinazzi.

– Ensinnäkin terveiset Kimille. Toivon, että hän paranee täysin ja palaa pian autoonsa, Kubica ilmoitti tallin tiedotteessa keskiviikkona.

– Odotan Monzan kilpailua, sillä se on upea rata, ja saavutin siellä ensimmäisen palkintopallisijoitukseni 2006.

Pikahälytyksellä Hollannin gp:hen hälytetty Kubica oli sunnuntain kilpailussa 15:s. Monzasta hän toivoo parempaa.

– Tunnen Monzan radan todella hyvin toisin kuin Zandvoortin. Siitä on varmasti apua, Kubica arveli.

Alfa Romeo tyrkyttää Räikköselle neuvonantajan tehtäviä

Alfa Romeon formula 1 -talli kaavailee tähän kauteen uransa päättävälle kuljettajalle Kimi Räikköselle neuvonantajan roolia ensi kaudeksi, kertoo englantilainen moottoriurheilulehti Autosport . Räikkönen ilmoitti uransa päättymisestä viime viikolla ja kertoi samalla, ettei hänellä ole mitään tulevaisuuden suunnitelmia perheen arjen oheen.

Alfa Romeon tallipäällikkö Fred Vasseur kertoi Autosportille, että hän aikoo keskustella kokeneen kuljettajansa kanssa mahdollisesta jatkosta "jossain vaiheessa".

– Taisin jo huomata, että hän on saanut tarjouksia joistain kilpailusarjoista, mutta mielestäni tilanteen kannattaa antaa nyt rauhoittua, Vasseur selitti.

– Sen jälkeen voimme keskustella, mitä me voisimme tehdä yhdessä. Ottaisin todella innolla Kimin mukaan toimintaamme, mutta hänelle täytyy nyt antaa hieman aikaa.

Vasseur kehui Räikkösen tuoneen talliin mitavasti kokemusta formula 1:n MM-sarjasta.

– Hän ajoi 20 vuotta suurimmaksi osaksi voittajatiimeissä ja kilpaili jatkuvasti mestaruudesta. Ne kokemukset tukivat valtavasti tiimimme kehitystä. En puhu tuloksista, vaan pitkäaikaisesta kehityksestä. Kimi tietää, mistä suorituskyky tässä lajissa rakentuu.