Pikkuhuuhkajille kirvelevä avaustappio Kroatiaa vastaan – ”Kyllä varmaan kaikki näkivät, että meillä on taitava joukkue ja pystymme haastamaan tosi koviakin maita”

Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaurakka jatkui tiistaina 0–2-kotitappiolla Kroatialle. Kuvassa Suomen Robin Tihi (vas.) ja Kroatian Stipe Biuk. Timo Heikkala / LEHTIKUVA

Matti Ahola / STT

Avauskierroksen Viro-voitto ei saanut jatkoa, kun Suomen alle 21-vuotiaiden miesten jalkapallomaajoukkue kohtasi Kroatian EM-karsinnoissa Oulussa. Pirteästi pelannut Suomi hukkasi omat paikkansa ja taipui 0–2-tappioon.

– En voi sanoa, että täysin ansaitsimme voiton, koska Suomella oli paikkansa. Tämä oli meille vaikea peli ja Suomi oli erittäin kova vastustaja. Kroatian Liverpool-taustainen päävalmentaja Igor Biscan kehui.

Sateisissa ja liukkaissa olosuhteissa pelattu ottelu oli saada käänteen alle minuutin pelin jälkeen, kun Pikkuhuuhkajien Naatan Skyttä pääsi avopaikkaan pallonriistonsa jälkeen. Toulousen hyökkääjä laukoi pallon ohi tyhjän maalin.

– Osuin todella huonosti palloon, ja veto meni ohi. Olisihan siitä maali pitänyt tehdä, Skyttä manasi pelin jälkeen.

Toisella jaksolla Skyttä laukoi hyvästä paikasta ohi pelin ollessa 0–1 Kroatialle. Hetken päästä vieraiden Marin Ljubicic viimeisteli loppuluvut 87. minuutilla.

– Kyllä varmaan kaikki näkivät, että meillä on taitava joukkue ja pystymme haastamaan tämmöisiä tosi koviakin maita, Skyttä sanoi.

"Olemme hyvällä tiellä"

Suomen nuoren joukkueen avainpelaajista suurin osa edustaa ulkomaalaisia seuroja. Päävalmentaja Juha Malinen painotti, että Suomen pitää saada pisteitä karsintalohkon muilta kovilta mailta, kuten Norjalta ja Itävallalta.

– Olemme älyttömän hyvällä tiellä. Nyt vain pitää ottaa positiiviset asiat tästä pelistä ja oppia oikeasti voittamaan, Malinen sanoi.

Loppuvihellyksen jälkeen Suomi koki takaiskun, kun erinomaisesti keskikentällä pelannut Anssi Suhonen sai punaisen kortin nahinastaan Josip Mitrovicin kanssa. Saksalaista HSV:tä edustava Suhonen on sivussa, kun Suomi pelaa Azerbaidzhanin vieraana 8. lokakuuta.

Karsintalohkojen voittajat ja paras lohkokakkonen etenevät suoraan kesän 2023 EM-kisoihin, jotka pelataan Romaniassa ja Georgiassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut