Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suomi jäi paralympialaisten mitalitavoitteestaan – mutta "suunta on oikea"

Jarkko Myllyn 15:s sija SH1-luokan pienoiskiväärin 60 metrin kisassa päätti suomalaissuoritukset Tokion paralympialaisissa. Sunnuntaina päättyneet kisat toivat Suomeen viisi mitalia.

Ratakelaaja Toni Piispanen voitti kultaa T51-luokan 200 metrin kelauksesta ja hopeaa 100 metriltä. Leo-Pekka Tähti ja Amanda Kotaja voittivat molemmat hopeaa T54-luokan 100 metriltä ja Marjaana Heikkinen oli pronssilla F34-luokan keihäänheitossa. Pistesijoja 16 urheilijan joukkueelle kertyi lisäksi kahdeksan.

Rion vuoden 2016 paralympialaisissa Suomi voitti kolme mitalia. Tokiossa tavoite oli seitsemän mitalia.

– Ennakkoon asetettua mitalitavoitetta ei saavutettu, mikä on luonnollisesti pettymys. Päättyneen paralympiadin (Pyeongchang ja Tokio) mitalisaldo pystyttiin kuitenkin tuplaamaan verrattuna edelliseen (Rio ja Sotshi 2014) ja se osoittaa suunnan olevan oikea, paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen summasi tiedotteessa.

– Urheilijoista yli puolet (9) täytti valintakriteerinä olleen sijoittumisen kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkueen urheilijamäärä oli Tokiossa pienin 2000-luvulla järjestetyistä kesäkisoista, mikä osaltaan johtui joukkuelajien puuttumisesta, lähinnä maalipallon osalta. Myös yksilölajien määrä oli suomalaisittain Tokiossa pienempi kuin aiemmissa 2000-luvun kilpailuissa ja kuvastaa kansainvälisen kilpailun jatkuvaa kiristymistä. Maapaikkojen saavuttaminen on jatkuvasti hankalampaa, Mustonen jatkoi.