Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Nälkäiset Pelicansin A-nuoret valmiina yllättämään monet

Joukkueen päävalmentajana ensimmäistä vuotta toimiva Tommi Niemelä valmensi vielä viime kaudella seuran B-junioreita. Kokeneen Kari Elorannan vanhimman juniori-ikäluokan peräsimessä korvannut Niemelä on vienyt toimintaa uusille urille.

- Olemme muuttaneet paljon työtapoja ja rakentaneet vahvaa päivittäistä työmoraalia, jonka kautta pystyttäisiin jatkossa tuottamaan enemmän pelaajia liigajoukkueeseen, selventää omalla pelaajaurallaan maalivahtina kiekkoja koppaillut Niemelä.

Huhtikuun alussa käynnistyneen harjoittelun intensiteetti on koko ajan lisääntynyt. Tällä hetkellä joukkueen tekemisen pääpaino on pelaajien henkilökohtaisen taktiikan kehittymisessä. Lähempänä kautta yksittäisen pelaajan peliin reagointi yhdistetään kokonaisen viisikon toimintaan.

Joukkueen runko on päävalmentajan tietoisen valinnan vuoksi kokenut suuren muodonmuutoksen tulevalle kaudelle. Mukana on sitoutuneita ja aidosti eteenpäin urallaan tähtääviä lupauksia.

- Hyvin erityyppinen joukkue, kuin mitä aiemmin on ollut. Meillä on hyvin lahjakas 96-ikäluokka, jotka ovat vielä B-junioreita. Sieltä on kymmenen pelaajaa harjoitellut ja pelannut meidän mukana. Joukkueesta löytyy myös kokeneita A-junioripelaajia. Jalkeilla on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta tähän sarjaan.

Seurattavia pelaajia kysyttäessä Niemelä luettelee pitkän listan potentiaalisia nuoria. Kuka tahansa joukkueen yksilöstä voi lyödä itsensä läpi tulevalla kaudella.

- Jos jotain pelaajia nostetaan, niin 96-syntyneet puolustajat Ville Väinölä ja Eetu Sopanen, jotka kamppailevat täysillä 18-vuotiaiden MM-kisapaikasta. Joukkueen kapteenina tulevalla kaudella toimiva 95-syntynyt Hannes Björninen on varmasti myös mielenkiintoinen pelaaja. Yllättäjänä voisi nostaa 94-syntyneen puolustaja Perttu Hynösen, joka voi yllättää monet valmentajaihmiset tulevalla kaudella.

Yksi ennalta kiinnostavimmista pelaajista on Norjasta saapunut kaksi metrinen maalivahti Tomas Narmo. Pelicansin liigamiehistönkin mukana treenaava hujoppi on Niemelän mukaan vasta puhkeamassa kukkaan.

- Mielenkiintoinen raakile, jolla on sellaiset ominaisuudet, joita ei voi harjoituttaa eli pituus ja pitkät raajat. Ei välttämättä vielä tänä vuonna tule olemaan siinä vaiheessa omassa kehitysprosessissaan, että valtavia tuloksia tulisi. Mahdollisuus siihen on, mutta varmasti kahden vuoden päästä nähdään mihin Tomas pystyy.

Oulun Kärpistä Pelicansiin siirtynyt tsekkiläinen puolustaja Stepan Jenik pystyy tarvittaessa paikkaamaan myös edustusjoukkueen takalinjoja. A-junioreissa mies tulee kantamaan suurta vastuuta tulevalla kaudella.

- Jenik on selkeästi valmiimpi paketti. Hän on jämäkkä peruspakki ja hyvässä fyysisessä kunnossa. Siinä mielessä erilainen tsekki, että on loistava harjoittelija ja joukkuepelaaja viimeisen päälle, kehuu Niemelä suojattiaan.

Pelicansin liigajoukkueessa kiekkoilee tällä hetkellä muutamia lahtelaisen kiekkokoulun kasvatteja. A-nuorten päävalmentaja Niemelän yksi tehtävistä joukkueen menestyksen ohella on kehittää pelaajia lähemmäs SM-liigajoukkuetta. Yhteistyö edustuksen kanssa on sujunut mutkattomasti.

- Urheilujohtaja Mika Saarisen kanssa tehdään päivittäistä yhteistyötä liigajoukkueen suuntaan. Mika on tietenkin isona apuna omassa valmennuskehityksessäni. Täältä pitäisi tulla ne tulevaisuuden pelaajat ja niitä pitäisi oikeasti myös alkaa tuottamaan pikku hiljaa.

Yhteistyötä alueen muiden junioriseurojen kanssa on myös olemassa. Heinolan Peliittojen A-juniorit ovat todennäköisesti läheisin tuki, mikäli kauden aikana joudutaan paikkaamaan esimerkiksi loukkaantuneita pelaajia.

- Tämän hetken ongelma meillä varmasti tulee olemaan kapea rosteri. Joukkueessa ei ole kuin kahdeksan puolustajaa ja 16 hyökkääjää. Se toisaalta antaa enemmän vastuuta meidän pelaajille, eikä tarvitse istuttaa ylimääräisiä, näkee Niemelä suppean pelaajamateriaalin positiivisen vaikutuksen.

Selkeitä tavoitteita joukkue ei ole vielä asettanut, mutta päävalmentajan luotto omiinsa on vahva.

- Ikinä joukkue ei voi lähteä pelaamaan muuta kuin voitto mielessä. Pitää olla kuitenkin realistinen ja uskon, että joukkueemme on sarjan musta hevonen tulevalla kaudella. Tulemme yllättämään kaikki muut, koska joukkue uskoo itseensä ja valmentaja joukkueeseensa. Playoff-paikka on täysin realistinen saavuttaa, päättää ammattimaisella otteella A-nuorten tekemistä organisoiva Niemelä.