Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Duplantis ylitti jälleen kuusi metriä, ME-korkeus jäi haaveeksi Brysselin illassa

Ruotsin seiväshyppyihme Armand Duplantis oli jälleen omilla lukemillaan perjantai-iltana Timanttiliigan kilpailussa Brysselissä. Duplantis yritti taas parantaa omaa maailmanennätystulostaan ja teki kolme yritystä korkeudesta 619, mutta rima putosi joka kerta.

Duplantisin kaikki yritykset huimasta korkeudesta nousivat riman päälle, mutta paukut eivät aivan riittäneet onnistuneeseen suoritukseen. Ruotsalaisen voittotulokseksi jäi stadionennätys 605, jonka hän ylitti kolmannella yrityksellään. Sekin riitti selvään voittoon, sillä kakkoseksi ja kolmanneksi hypänneiden yhdysvaltalaisten Christopher Nilsenin ja KC Lightfootin tulos oli 585.

Duplantis on ylittänyt vähintään kuusi metriä jo seitsemässä kisassa tänä vuonna, kun kilpailijoista kukaan ei ole yltänyt kertaakaan yli haamurajan. Kauden kärkitulos on 610.

Duplantis, 21, teki ME-tuloksen 618 viime vuonna. Hän yritti parantaa tulostaan muun muassa viime kuussa Tokion olympiafinaalissa, jossa hän otti olympiakultaa.

Brysselin illassa kisattiin myös muun muassa miesten 100 metriä, jonka voitti Yhdysvaltain Fred Kerley ajalla 9,94. Kerley oli kolme sadasosasekuntia nopeampi kuin kauden kärkiaikaa hallussaan pitävä maanmiehensä Trayvon Bromell.

Namibialaisjuoksija Christine Mboma pinkoi naisten 200 metrin voittoon ajalla 21,84.

Naisten korkeudessa oli mukana Tokion olympialaisten mitalikolmikko. Tokion pronssimitalisti, 19-vuotias ukrainalainen Jaroslava Mahutshih otti tällä kertaa voiton tuloksella 202 ennen Tokion olympiavoittajaa Marija Lasitskeneä ja Tokion hopeamitalistia Nicola McDermottia, jotka ylittivät tasan kaksi metriä.