Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kilpailijamaiden tasapelit tarjoavat Huuhkajille paraatipaikan Kazakstania vastaan

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue marssii erittäin kutkuttavista lähtökohdista lauantaina pelattavaan MM-karsintojen kotiotteluunsa Kazakstania vastaan. Huuhkajien karsintalohko on osoittautunut jopa ennakoitua tasaisemmaksi, sillä lohkon kahdeksasta ottelusta peräti kuusi on päättynyt tasapeliin. Vasta kaksi ottelua pelannut Suomi nousisi Kazakstan-voitolla Ranskan taakse lohkon kakkossijalle.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv tiedosti torstain lehdistötilaisuudessa, että Suomi on lauantaina lähes pakkovoiton edessä, jos joukkue haluaa pitää MM-unelmansa elossa.

– Se, että pääsisimme MM-kisoihin, on minun ja joukkueen iso unelma ja uusi tavoite EM-kisojen jälkeen. Jos haluamme päästä sinne, silloin pitää voittaa lauantaina. Se on ainoa mahdollisuus, Sparv painotti ja harmitteli vielä hieman maaliskuussa menetettyä kotivoittoa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan.

Suomi lähtee lauantaina pitkästä aikaa selvänä ennakkosuosikkina kilpailulliseen otteluun. Täytenä heittopussina Kazakstania ei voi kuitenkaan pitää, sillä joukkue raapi keskiviikkona jo karsintojen toisen tasapelinsä Huuhkajien edellä olevaa Ukrainaa vastaan.

Suomen takana oleva Bosnia-Hertsegovina venyi puolestaan tasapelipisteeseen lohkon kärkijoukkue Ranskan vieraana.

Huuhkajien osalta pientä takapakkia lauantain otteluun tuo keskikentän dynamon Glen Kamaran pelikielto. Monesti Kamaran aisaparina toimineen Sparvin pelikunto on vielä pieni arvoitus, sillä HJK:hon siirtynyt keskikenttämies satutti jalkaansa viime viikolla pelatussa euro-ottelussa turkkilaista Fenerbahcea vastaan.

Sparvilta kysyttiin, johtuiko loukkaantuminen osaltaan HJK:n kotikentän tekonurmialustasta, mikä sai Huuhkaja-kapteenin hymähtämään.

– Ehkä se on kuitenkin se suurin syy, että minulla on kilometrejä kropassa. Viimeiset vuodet ovat olleet minulle niin haastavia, etenkin fyysisesti, 34-vuotias Sparv myönsi.

Jensen muistaa EM-karsintojen kokemukset

Suomen ja Kazakstanin välisen ottelun lähtökohdissa on paljon samaa kuin vajaat kaksi ja puoli vuotta sitten pelatussa EM-karsintojen vierasottelussa Armeniaa vastaan. Tuolloin Huuhkajat haki Jerevanista erittäin arvokkaan 2–0-voiton, joka nosti roimasti Suomen EM-kisatoiveita.

Hyökkääjä Fredrik Jensen iski Jerevanissa maalin ja tehtaili avausosuman myös EM-karsintojen kotiottelussa Armeniaa vastaan. Alkukaudella mukavasti minuutteja Saksan Bundesliigan Augsburgissa saanut Jensen on jälleen valmiina loistamaan heikomman arvontakorin maata vastaan.

– Tiedämme, minkälainen fiilis joukkueessa tulee olemaan lauantaina, ja se varmasti motivoi meitä. Olemme ennenkin olleet näissä "pakkovoittopeleissä". Se ei ole mikään salaisuus, että tämä peli on voitettava. Teemme kaiken sen eteen, 23-vuotias Jensen sanoi.

Suomi lämmitteli MM-karsintaottelujaan varten pelaamalla keskiviikkona Walesia vastaan 0–0-tasapelin. Ensi tiistaiksi Huuhkajat lentää MM-karsintaotteluun Ranskan vieraaksi.