Emma Kimiläinen kaipaa lisää voittoja – yhteistyö uuden insinöörin kanssa alkoi voitolla Span vesisateessa ja toi uskoa loppukauteen W Series -formulasarjassa

Emma Kimiläisen kausi jatkuu viikonloppuna Hollannin Zandvoortissa. Rataa on muutettu perusteellisesti, joten se on kaikille uusi kokemus. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Viime lauantaina kauden avausvoittoaan juhlinut Emma Kimiläinen odottaa W Series -formulasarjan loppukaudelta lisää voittoja. Alkukausi on ollut vaikea, mutta yhteistyö uuden insinöörin kanssa alkoi lupaavasti.

– Kausi ei lähtenyt liikkeelle kuten oli tarkoitus, joten voitto oli valtava helpotus, Kimiläinen kertoi keskiviikkona etänä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

– Toivottavasti kausi jatkuu tästä hyvään nousujohteiseen suuntaan. Tavoite on ajaa mahdollisimman monta voittoa. Katsotaan sitten, mikä sijoitus on koko sarjassa.

Kimiläinen voitti Span kilpailun kahdeksan sekunnin erolla vastustajiin ja nousi sarjan pisteissä brittikuljettajien Jamie Chadwickin ja Alice Powellin jälkeen kolmanneksi.

Kimiläinen on aina tykännyt ajaa sateen liukastamalla radalla, mutta hän korosti myös taustavoimien panosta.

– Parhaaseen tulokseen tarvitaan koko tiimin tuki ja se onnistui tällä kertaa. Sain uuden kisainsinöörin ja yhteistyö toimi heti hyvin, Kimiläinen kertoi.

Muutos oli viimeinen vaihtoehto

Koko alkukausi meni ongelmien kartoittamiseen, ja Kimiläinen kertoi kääntäneensä kaikki "kivet ja kannot" ennen insinöörin vaihdosta.

– Työsuhde insinöörin kanssa on ajajalle läheisin. Siinä pitää olla hyvä luottamus, Kimiläinen korosti.

– Viimeinen vaihtoehto oli muuttaa tiimiä, mutta toivottavasti se on nyt kunnossa ja voin keskittyä omaan duuniini. Toivottavasti yhteistyö uuden insinöörin kanssa toimii jatkossa yhtä hyvin.

Kausi jatkuu viikonloppuna Hollannin Zandvoortissa. Rataa on muutettu perusteellisesti, joten se on kaikille uusi kokemus.

– En ole ajanut nykyisellä radalla, Kimiläinen vahvisti.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut