Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Peliitat saa Liigasta tutut järeät vahvistukset

Vili Sopanen ja Tyler Redenbach Peliittojen mukana Suomen Cupin avauksessa.

Peliitat pelaa ensimmäisen Suomen Cup-pelinsä perjantaina kotihallissa Ketterää vastaan järein vahvistuksin. Peliittojen kokoonpanoon liittyy yhden ottelun sopimuksella kaksi kokenutta Liiga-tason pelaajaa.

Syyskesän Peliittojen riveissä harjoitelleet Vili Sopanen ja kanadalaispelaaja Tyler Redenbach pukeutuvat perjantaina heinolalaisjoukkueen peliasuun.

Redenbachille Peliitta-paita on ensi kertaa päällä, mutta Vili Sopanen on pelannut menneinä vuosina jokusen pelin lainapelaajana.

– Kaverit on harjoitelleet meidän mukana jo kolmisen viikkoa. He hakevat itselleen töitä ja pelipaikkaa ja treenaavat sillä aikaa meidän kanssa, Peliittojen valmentaja Hannes Hyvönen kertoo.

Loukkaantumisesta toipuva Vili Sopanen kuului useita vuosia Pelicansin liigamiehistöön ja siirtyi kaudella 2017–18 HIFK:n rosteriin. Kaudella 2018–2019 hän pelasi Saksan mestaruussarjassa, josta siirtyi Rauman Lukkoon kaudelle 2019–2020. Peliitoissa Sopanen esiintyi viimeksi kaudella 2015–16 kahdessa ottelussa saaden aikaiseksi yhden maalin ja yhden maalisyötön.

Tyler Redenbach oli kaudella 2013–2014 Sopasen jälkeen Pelicansin toiseksi tehokkain pelaaja. Vuonna 1984 syntynyt kanadalainen on kuulunut Suomessa SaiPan, Pelicansin, HIFK:n ja Tapparan kokoonpanoon. Vuodesta 2015 lähtien hän kiekkoili Tsekin pääsarjassa ja viimeiset kaksi kautta hän kuului japanilaisen Oji Eagles -joukkueen rosteriin pelaten Aasian-liigaa.

Lahdessa nykyisin asuva pelimies on ollut tyytyväinen Peliittojen mukana treenaamiseen.

– Kun minua pyydettiin mukaan perjantain Cup-peliin, niin mietiskelin asiaa jonkin aikaa ja päätin lähteä mukaan. Odotan peliä mielenkiinnolla. On hauska päästä pitkästä aikaa pelaamaan motivoituneiden nuorukaisten kanssa. Siitä tulee hauskaa, kanadalaiskonkari kertoo.