Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ateenasta vuonna 2004 alkanut Tähden kultasarja katkesi Tokiossa: "Mestaruutta tulin toki tänne hakemaan, mutta nyt tuli hopea käteen"

Leo-Pekka Tähden paralympialaisten neljän kullan sarja kääntyi hopeiseksi T54-luokan 100 metrin ratakelauksessa. Tokion finaalissa Tähden edelle ehti nuori thaimaalainen Athiwat Paeng-Nuea.

Kultaan kelannut 18-vuotias Athiwat Paeng-Nuea kelasi voiton ennätyksellään 13,76. Kovatasoisessa finaalissa Tähti oli toinen ajalla 13,85. Kolmanneksi kelasi Meksikon Juan Pablo Cervantes Garcia ajalla 13,87.

– Hyvälle hävisi, ei siinä mitään. Kovalla ajalla sain hopeaa, joten ei voi olla todella pettynyt. Mestaruutta tulin toki tänne hakemaan, mutta nyt tuli hopea käteen, Tähti sanoi Ylelle.

Hän ennakoi thaimaalaisesta mestarista lajin suurta menestyjää ja arvioi, että yrittää kiusata muita kärkimiehiä vielä muutaman vuoden. Kokenut porilaiskelaaja aikoo jatkaa uraansa, mutta ei luvannut Ylen haastattelussa, että kilpailisi Pariisin 2024 paralympialaisissa.

Tokiossakin oli pienestä kiinni, että Tähti pysyi kakkosena, sillä meksikolainen kilpakumppani tuli lähelle.

– Olen ylpeä mitalista. Kun nimi on ollut Tähti, oletus on, että aina tulee voitto. Mutta ei se niin ole, Tähti sanoi.

Aamuyöllä Suomen aikaa kelatuissa alkuerissä Tähti oli nopein ajalla 13,81, mutta jo alkuerä osoitti, että kokenut porilainen joutuu finaalissa lujille. Peräti viisi miestä kelasi joko ajan 14,00 tai paremmin.

Tähti oli voittanut paralympialaisten 100 metrin kelauksen luokassaan Ateenan 2004 kisoista lähtien. Kultamitalit heltisivät myös Pekingistä 2008, Lontoosta 2012 ja Rio de Janeirosta 2016.