Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Manni harmitteli kelauksen menneen hosumiseksi – Rion pronssimitalisti jäi Tokiossa viidenneksi

Ratakelaaja Henry Manni päätyi Tokion paralympialaisten miesten T34-luokan 100 metrin finaalissa sijalle viisi. Sijoitus oli harmin aihe Rion viiden vuoden takaista pronssimitalia puolustaneelle Mannille.

– Kauden parhaalla (15,58) olisi tullut mitali, joten totta kai tämä on pettymys, Manni kommentoi Paralympiakomitean tiedotteessa.

Tokiossa Mannin aika oli 15,84. Arabiemiraattien Mohamed Alhammadin pronssimitaliin oikeuttanut aika oli 15,66.

– Huippunopeus oli kohtalaisen hyvä, 31,5 kilometriä tunnissa, mutta kiihdytys ei oikein onnistunut. Ei ollut varsinaisia ohilyöntejä, mutta sellaisia puolittaisia. Meni ehkä vähän hosumiseksi, Manni arvioi.

Olympiakultaa voitti luokan ykköstähti, Tunisian Walid Ktila, joka rikkoi ajallaan 15,01 paralympialaisten ennätyksen. Kauden tilastoykkönen Ktila oli ennakkosuosikki myös paralympiafinaalissa. Ktilan nimissä on luokan ME-aika, kaksi vuotta sitten kelattu 14,46.

Hopealle sijoittui Australian Rheed McCracken ajalla 15,37.

Alkuerät jäivät kelaamatta

Luokan satanen kelattiin suoraan finaalina, sillä poisjääntien takia mukana oli vain yhdeksän urheilijaa.

– Olisi alkuerän saaminen alle varmasti tehnyt minulle hyvää, mutta sitä se olisi tehnyt muillekin. Veikkaan, että minulla oli yksi vahvimmista kisarutiineista tästä porukasta, joten siinä mielessä ainakin ennakolta ajattelin suoran finaalin olevan minulle jopa etu, Manni totesi.

– Onnistuneella kelauksella mitali olisi ollut otettavissa, Manni sanoi.

Hän jatkaa Tokion kisoja loppuviikolla 800 metrillä, jonka alkuerät kelataan perjantaina ja finaali lauantaina.