Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kangas palasi kultakantaan Ratinassa, Sipposen kiekot karkailivat taivaalle

Kuulantyöntäjä Arttu Kankaan tulostaso on notkahtanut parhaista vuosista, mutta perjantaina Ratinassa oli taas juhlan paikka.

Kangas työnsi uransa seitsemännen SM-kullan tuloksella 18,63 ja palasi vuoden tauon jälkeen Suomen mestariksi.

– Viime kesä oli hankala, ja oli paljon huonoja fiiliksiä. Tänä kesänä on taas ollut mukava urheilla, Kangas iloitsi.

Selkäongelmat ovat jarruttaneet harjoittelua parin vuoden ajan, mutta tänä vuonna Kankaanpään Seudun Leiskun työntäjä on saanut treenata ehjänä.

– Kroppa on tuntunut hyvältä. Ihan ennätystasolle en ole vielä päässyt, mutta toivo elää, että ensi viikolla (Ruotsi-ottelussa) ainakin 19 metriä menisi rikki.

Perjantaina Kangas varmisti Suomen mestaruuden jo ensimmäisellä työnnöllään. Mitaliin hän uskalsi luottaa heti tuloksen nähtyään, mutta mestaruuden varmistumista jouti vielä jännittämään. Lopulta Arttu Korkeasalo pääsi 32 sentin päähän tuloksellaan 18,31.

– Se avaustyöntö oli hyvä. En tiedä purkautuiko lataus siihen, tekniikka ei enää sen jälkeen osunut kohdalleen. Rupesi paineet karkaamaan, Kangas kertasi.

"Kun yrittää täysillä, niin virheet puskee esiin"

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen heitti Ratinassa uransa viidennen kiekonheiton SM-kullan ilman nappisuorituksia.

Mestaruus olisi tullut jokaisella neljästä mitatusta heitosta, joista paras kantoi 54,92. Tekniikkamurheet sotkivat heittämistä sen verran, että ulkoratojen oma ennätys (59,52) ja kauden paras (58,92) jäivät metrien päähän.

– Heitto jää lopusta niin taakse, että kiekko karkaa ihan taivaalle. Väline ei lähde optimaaliseen asentoon, niin ei se silloin lennä mihinkään, Sipponen harmitteli.

– Treeneissä kulkee välillä paremmin, mutta kisatilanne on niin erilainen. Kun yrittää täysillä, niin virheet puskee esiin.

Sipposen kausi alkoi erittäin hyvin jo hallikaudelta, mutta tulostaso notkahti kesäkuun alkupuolella.

– Hallikaudella olin ihan varma, että menen Tokioon. Ehkä me kevensimme harjoittelua vähän liian aikaisin. Kropassa ei ollut ihan paras fiilis, ja siihen päälle tulivat tekniikkavaikeudet.

Ensi viikonlopun Ruotsi-ottelu antaa vielä yhden mahdollisuuden korjata tekniikkamurheet ja parantaa tulostasoa.

– Ennätys tai kauden paras tulos siellä tyydyttäisi.

Sipposen ainoaksi uhkaajaksi kiekkoringissä ennakoitu Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti jäi tulokseen 44,81 ja karsiutui kolmelta viimeiseltä kierrokselta.