Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Emil Ruusuvuori kukisti Ranskan Gasquet'n ja eteni välieriin

Suomalainen tennispelaaja Emil Ruusuvuori on edennyt kolmatta kertaa urallaan ATP-tason turnauksen välieriin kukistettuaan Ranskan Richard Gasquet'n ATP250-turnauksessa Winston-Salemissa, kertoo Tennisliitto . Gasquet kaatui tuloksella 7–6(5) ja 6–1.

– Tosi kokenut kaveri, aika monta vuotta täällä viettänyt ja se näkyy, että on kotiläksynsä tehnyt, kuvaili Ruusuvuori vastustajaansa STT:lle ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä ratkesi tie-breikissä, jossa Ruusuvuori osoittautui vahvemmaksi. Toisen erän alkuun otti Ruusuvuori heti murron, ja Gasquet alkoi näyttää väsymyksen tai jonkin asteisen loukkaantumisen merkkejä. Ranskalaispelaaja jätti useaan kertaan yrittämättä hakea palloja.

Ruusuvuori marssi vakuuttavasti otteluvoittoon. Suomalaispelaaja ei hävinnyt erässä yhtään syöttöpistettään.

ATP-sijoilla 76 ja 82 olevat Ruusuvuori ja Gasquet kohtasivat ensi kertaa. Seuraavassa ottelussa Ruusuvuori kisaa uransa ensimmäisestä finaalipaikasta tuttua vastustajaa, ATP-sijalla 63 olevaa valkovenäläistä Ilja Ivashkaa vastaan.

Kahdesti toisensa kohdanneilla Ruusuvuorella ja Ivashkalla on molemmilla yksi voitto tilillään toista vastaan, eli välierässä molemmilla on näytön paikka. Tänä vuonna Münchenin ATP-massakenttäturnauksen ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori hävisi Ivashkaa vastaan tuloksella 6–1, 6–2. Ruusuvuori puolestaan voitti valkovenäläisen vuoden 2019 Tali Openin välierässä tuloksella 7–6(4), 6–3.

– Viime kerta kun pelattiin, se oli eka matsi pariin kuukauteen minulta, se näkyi siinä matsissa. Oli aika erilaiset lähtökohdat. Se (Ivashka) on tosi, tosi hyvä pelaaja, viimeiset kuusi kuukautta esittänyt tosi hyvää tennistä ja se näkyy rankingissa, Ruusuvuori sanoo.