Mäkelä ylitti Lausannessa Kalevan kisojen karsintarajan, Salminen joutui pettymään

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kilpaili torstaina ensimmäistä kertaa urallaan Timanttiliigan kilpailussa, kun yleisurheilun eliitti kohtasi Sveitsin Lausannessa. Mäkelä sijoittui naisten kolmiloikkakisassa lopulta 8. sijalle kolmannen kierroksen tuloksella 13,93. Mäkelä ylitti samalla viikonloppuna Tampereella kilpailtavien Kalevan kisojen kolmiloikan karsintarajan (12,50), minkä johdosta Mäkelä on oikeutettu osallistumaan Tampereen kolmiloikkafinaaliin.

Toista kertaa urallaan Timanttiliigassa kilpaillut Senni Salminen sen sijaan astui kolme ensimmäistä hyppyään yli, eikä hän näin kyennyt selvittämään Kalevan kisojen karsintarajaa. Kolmiloikan Suomen ennätyksen (14,63) haltija joutuu näin ollen osallistumaan viikonlopun karsintakilpailuun Tampereella.

Kalevan kisojen tuomarineuvosto oli etukäteen hyväksynyt, että Salmisen ja Mäkelän kolmen ensimmäisen kierroksen hypyt Lausannessa toimivat samalla Kalevan kisojen karsintana.

Lausannessa nähtiin myös kolmas suomalaisedustaja, kun Sara Kuivisto otti osaa naisten 1500 metrin juoksumatkalle. Tokion kesäolympialaisissa mainioita otteita esittänyt Kuivisto ei yltänyt Sveitsissä parhaimpaansa, sillä suomalaisjuoksija jäi kilpailussa 12. sijalle ajalla 4.20.68.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut