Lentomäessä rajusti kaatunut Daniel-Andre Tande taas mäessä

Maaliskuun lopulla Planican lentomäessä rajusti kaatunut norjalainen Daniel-Andre Tande on palannut harjoitusmäkeen. AFP / LEHTIKUVA

STT

Maaliskuun lopulla Planican lentomäessä rajusti kaatunut ja 19 päivää sairaalassa toipunut norjalainen Daniel-Andre Tande on palannut harjoitusmäkeen ja yllättynyt hyppyjensä sujumisesta.

– On mahtavaa, että voin vihdoin taas hypätä, Tande sanoi Twitterissä julkaistulla videolla.

Tande menetti maaliskuussa tasapainonsa ilmalentonsa alussa, putosi rajusti rinteeseen ja kieri mäkimonttuun ilman suksia. Hän oli tajuttomana puoli tuntia, ja hänet vaivutettiin keinotekoiseen koomaan sairaalassa.

Tande kertoi paluun odotuksen olleen vaikeaa.

– Se oli kamalaa. Olin tietenkin sitä mieltä, että olisin voinut hypätä jo kauan ennen kuin sain vihreän valon. Oli vaikea katsoa kavereiden hyppäämistä, Tande kertoi.

Tande myönsi jännittäneensä ensimmäistä harjoitushyppyään.

– Tietenkin kun vaihdoin varusteita, olin tavallista hermostuneempi. Mutta heti kun pääsin puomille ja mäkeen, kaikki tuntui taas tavanomaiselta, Tande kertoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut