Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pudotuspeleihin palannut IPV juhli Mehtimäellä kahdesti

Joensuun Maila peluutti Superpesiksen runkosarjan viimeisessä, itselleen merkityksettömässä ottelussa useita kakkosketjun miehiä ja hävisi Imatran Pallo-Veikoille 0–1 (3–3, 2–2, 0–1). IPV tuuletti jo toisen jakson tasatuloksen jälkeen seuran ensimmäistä pudotuspelipaikkaa sitten kesän 1993 ja pelin lopuksi ottelun voittoakin.

– Odotin nihkeää peliä ja helppoja virheitä, mutta tämä oli äärimmäisen kova ja hyvätasoinen peli. Kovasti on menty eteenpäin pirun hyvällä joukkuehengellä, hehkutti IPV:n pelinjohtaja Jukka Mäkinen.

Tasoittavaa pelannut IPV johti avausjaksoa kahteen otteeseen kahdesti iskeneen Juho Toivolan ja pääsarjauransa toisen kotiutuksen lyöneen Rasmus Surakan sivalluksilla. JoMan pelastivat tasalukemiin jokerit, kaksi juoksua lyönyt Aleksi Rautiainen ja kertaalleen kotiuttanut Patrik Wahlsten.

Toinen jakso huipentui JoMan viimeisen vuoroparin tasoittavaan ja kolmeen kotiutusyritykseen. IPV:n Juho Keinänen, Mikko Kosonen ja Sasu Iivarinen heittivät ulkopelissä peräkkäiset palot kotiutuspaikoissa.

Supervuoropari ratkesi jokeri Tommi Piiraisen kotiutuslyöntiin, jonka JoMan kolmospolttaja Henri Litmanen pudotti käsistään.

JoMan palkitut olivat sieppari Samuel Tirkkonen (5 kärkilyöntiä/5 yritystä) ja lukkari Ville Väliaho (1/3).

IPV:n pääosissa olivat kuudesta kotiutuspaikastaan neljä juoksua lyönyt Toivola (4/9) ja kertaalleen sekä kotiuttanut että tuotua juoksua tuulettanut lukkari Rasmus Surakka (1/1).