FC Lahti sai sakot turvallisuusmääräysten rikkomisesta, rasismiepäilyt jäivät vaille näyttöä

FC Hongan Juan Alegria (oik.) joutui epäasiallisten huutojen kohteeksi, mutta varsinaisen rasismin tuntomerkkejä täyttävää käyttäytymistä ei kuitenkaan havaittu. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt miesten jalkapalloliigassa pelaavalle FC Lahdelle 1 000 euron sakot 25. heinäkuuta pelatun liigaottelun Honka–FC Lahti tapahtumista.

Palloliiton tiedotteen mukaan sakot ovat seurausta Hongan Juan Alegriaan kohdistuneista epäasiallisista huudoista sekä tilanteesta, jossa FC Lahden kannattaja kiipesi kesken ottelun turva-aidan yli kentälle.

– Ottelun erotuomari myöntää kuulleensa epäasiallista huutelua ja ääntelyä, jonka voi myös tulkita rasistiseksi. Erotuomari kysyi Alegrialta, oliko hän kuullut itse jotakin, mutta Alegria vastasi kieltävästi, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteessa mainitaan, että Alegria on joutunut epäasiallisten huutojen kohteeksi, mutta varsinaisen rasismin tuntomerkkejä täyttävää käyttäytymistä ei kuitenkaan ole tilanteessa myöhemmin havaittu.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut