Salpis-kasvatti Joonas Jokela hakkuroi tiensä Suomen EM-kisamiehistöön

Salpis-kasvatti Joonas Jokela on yksi Suomen EM-kisajoukkueen viidestä ensikertalaisesta. Lentopalloliitto

Aleksi Sammalisto

Hollolalaisessa Salpiksessa lentopallo-oppinsa saanut hakkuri Joonas Jokela valittiin mukaan Suomen miesten EM-kisajoukkueeseen. Suomi aloittaa kisaurakkansa keskiviikkona 1. syyskuuta, kun se kohtaa Tampereella Pohjois-Makedonian.

Nykyisin hollantilaista Active Living Orionia seurajoukkuetasolla edustava Jokela, 22, on yksi Suomen maanantaina julkaistun kisajoukkueen viidestä ensikertalaisesta. Joukkueeseen nimettiin yhteensä 14 pelaajaa.

Jokelan ohella hakkurivastuuta Suomen joukkueessa kantavat Aaro Nikula, 22, ja Urpo Sivula, 33. Sivulalle EM-turnaus on jo uran seitsemäs.

– Hakkureista ”Upi” Sivula tuo valtaisan määrän kokemusta mukaan joukkueeseen. Hänen kovat haastajansa Jokela ja Nikula tuovat molemmat oman erilaisen osaamisensa joukkueeseen. Näin päädyimme lopulta kolmeen hakkuriin ja kolmeen keskipelaajaan, sanoi Suomen päävalmentaja Joel Banks Lentopalloliiton tiedotteessa.

Tampereella järjestettävässä EM-alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi Venäjä, Espanja, Hollanti, Pohjois-Makedonia ja Turkki. EM-kilpailuissa 24 joukkuetta on jaettu neljään lohkoon. Suomen lisäksi turnausta pelataan Puolassa, Tshekissä ja Virossa.

Päävalmentaja Banks nimesi lentopallomiesten EM-joukkueen – "Valintojen tekeminen on todella kovaa"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut