Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Silja Kosonen jätti vastustajat yli neljän metriin päähän – nuorten MM-kulta järjestyi kisaennätyksellä 71,64.

Moukarinheittäjä Silja Kososen maailmanmestaruus nosti suomalaisten kultamäärän kolmeen yleisurheilun nuorten MM-kisoissa. Kosonen voitti lauantaina Nairobissa moukarifinaalin kisaennätyksellä 71,64 ja otti mestaruuden yli neljän metrin erolla vastustajiin.

Kosonen aloitti loppukilpailun varmalla 70,53 metrin heitolla, heitti toisella kierroksella voittotuloksen ja pyöräytti moukarin vielä viimeisellä yrityksellään 70,63 metriin.

Kososen kauden aiemmat kohokohdat olivat nuorten Euroopan mestaruus heinäkuussa Tallinnassa järjestetyissä kisoissa ja nuorten ME-tulos 73,43 kesäkuussa.

Suomen ennätystä Kosonen on kohentanut tänä vuonna kahdesti.

Saga Vanninen 7-ottelussa ja Janne Läspä keihäänheitossa ovat Nairobin MM-kisojen muut suomalaismestarit.

Stång jäi sadasosilla mitaleilta

Sonja Stång nousi 100 metrin aitajuoksussa neljänneksi ajalla 13,63. Heinäkuussa järjestetyissä nuorten EM-kisoissa hän oli kuudes.

– En olisi kesän alussa uskonut, että menee näin hyvin, Stång tunnusti Urheiluliiton nettisivuilla .

– Juoksun jälkeen oli hyvät fiilikset ja onnittelin siinä virolaisjuoksijaa. Hetken myöhemmin tuli pieni harmitus, kun kolmas sija oli niin lähellä. Vähän jäi hampaankoloon, mutta ehkä se oli hyvä näin.

Jamaikan Ackera Nugent otti mestaruuden ajalla 12,95. Viron Anna Maria Mellend ja Unkari Anna Toth ottivat muut mitalit ajoin 13,45 ja 13,58.

Miesten 10-ottelussa Ville Toivonen oli neljäs 7 275 pisteellä ja Aleksi Savolainen viides 7 183 pisteellä. Tshekin Frantisek Doubek otti mestaruuden ennen Belgian Jente Hauttekeeteä ja Espanjan Jose San Pastoria.

Pikamatkoilla hurjasteltiin

Pikamatkoilla tehtiin viimeistä edellisenä kilpailupäivänä hurjia tuloksia Nairobin ohuessa ilmanalassa.

Namibialainen olympialaisten hopeamitalisti Chrstine Mboma voitti 200 metrin kilpailun kisaennätyksellä 21,84. Nigerian Udodi Chudi Onwuzurike voitti miesten kilpailun ajalla 20,21.

Miesten 400 metrillä botswanalainen Anthony Pesela kohensi alkuerissä juoksemaansa ennätystä yli sekunnin ja otti mestaruuden kisaennätyksellä 44,58.

Pesela oli rankasti kärjen jäljessä vielä toisen kaarteen puolivälissä, mutta nousi hurjalla loppuvedolla ylivoimaiseen mestaruuteen.

---

Uutista korjattu: Mboma voitti kisaennätyksellä 21,84, ei nuorten ME-ajalla 21,84 kuten jutussa aluksi luki.