Alasaari taivutti hopeaa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa – seiväsmitali varmistui kolmannella yrityksellä 535:stä

Juho Alasaari seiväshypyn kutsukilpailussa Somerolla juhannusaattona 19. kesäkuuta. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Kuortaneen urheilulukiossa opiskeleva Juho Alasaari kamppaili hopealle yleisurheilun nuorten MM-kisojen seiväshypyssä Kenian Nairobissa. Alasaari otti sateen takia perjantaille siirretyssä kilpailussa kakkossijan tuloksella 535 ja taisteli lujasti kilpailun voitosta vielä 545:ssä ja 550:ssä.

Valko-Venäjän Matvei Volkov voitti kilpailun tuloksella 545, ja Etelä-Afrikan Kyle Rademeyer otti pronssin tuloksella 530.

Alasaari varmisti mitalisijan ylittämällä 535 viimeisellä yrityksellään.

– Ne kaksi edellistä yritystä 535:stä menivät kikkailuksi pienemmällä seipäällä. Kolmanteen otin isomman kepakon ja sillä leiskautin yli, Alasaari kertasi kilpailua Urheiluliiton tiedotteessa.

– Hurrasin aika kovaa, mutta sitten piti fokusoitua, kun kilpailu oli vielä kesken.

Alasaari teki kaksi yritystä 545:stä ja nosti viimeisellä vuorollaan riman 550:een. Hyppy nousi hyvin riman päälle, muttei jatkunut riman yli.

– Stadionin tuulissa kaksi ensimmäistä hyppyä menivät taas vähän kikkailuksi, mutta kolmanteen yritykseen 550:stä, sain tehtyä hyvän hypyn, Alasaari jatkoi.

Hopea sulatti EM-pettymyksen

Aiemmin kesällä Alasaari jäi nuorten EM-kisojen finaalissa neljänneksi.

– Mitali tuntuu hyvältä erityisesti EM-kisan (pettymyksen) jälkeen, Alasaari tunnusti.

Seiväsfinaali piti alunperin järjestää torstai-iltana, mutta rankkasade lykkäsi kilpailun perjantaiaamuun.

– Aamukilpailu oli vähän nihkeä. Verkassa meinasin jo heittää pyyhkeen kehään, kun oli 15 astetta lämmintä. Ilma ja mies lämpenivät, kun aurinko nousi ja pilvet väistyvät, Alasaari kertoi.

Suomen aiemmat seiväshypyn mitalistit nuorten MM-kisoissa ovat hopean 2006 saavuttanut Minna Nikkanen ja pronssin 2016 kisoista ottanut Wilma Murto.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut