Ahkeran Ilona Mononen viides nuorten MM-kisojen 3 000 metrillä

Lahden Ahkeran tuoren Euroopan mestari Ilona Mononen juoksi alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Keniassa viidenneksi 3000 metrillä ajalla 9.30,63.

Mononen voitti alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuden heinäkuussa Tallinnassa ja oli paras eurooppalainen myös MM-areenalla Nairobissa. Maailmanmestaruuden voitti Kenian Teresiah Muthoni ajalla 8.57,78.

– Tein parhaani ja sen mikä tehtävissä oli. Afrikkalaiset ovat kovia. Tuo neljän porukka meni kyllä semmoista vauhtia, ettei siihen uskaltanut lähteä. Enkä usko, että olisi vauhti riittänyt, vaikka päivän kunto olisi ollut mikä, Mononen sanoi.

– Parhaani tein. Ehkä meni vähän yksinjuoksuksi, mutta tyytyväinen olen MM-kisojen viidenteen sijaan.

EM-kultamitalisti Ilona Mononen lähtee oppimatkalle MM-kisoihin – "Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, mitä kisoissa tapahtuu", sanoo valmentaja

Monoselle kilpaileminen 1800 metrin korkeudessa merenpinnasta ei tuottanut yllätystä.

– Tallinnan EM-kisojen ajasta jäin 15 sekuntia. Valmentajan kanssa puhuttiin etukäteen, että korkeuden vaikutus 3 000 metrillä on 10–15 sekuntia, joten se meni ihan odotusten mukaan, Mononen sanoi.

– Kyllä sen juoksun aikana tunsin, ettei saanut happea samalla tavalla. Mutta hyvin laitoin eurooppalaisille kampoihin.

Maailmanmestari Muthoni juoksi ensimmäisen kilometrin Monosen kanssa tasavauhtia 3.09, kiristi toisella hieman 3.01:een ja lensi viimeisen kilometrin 2.48.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut