Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Olusanyan pusku ratkoi HJK:lle voiton IFK Mariehamnista – "Ei ollut missään vaiheessa mitään samppanjafutista"

HJK:n ja IFK Mariehamnin välinen jalkapalloliigan ottelu tarjosi 1 364 katsojalle niukalti nautintoja. Sarjajohtaja HJK noukki pisteet tililleen tyvipään vastustajalta 1–0-tuloksen tuottaneella Anthony Olusanyan takanurkkamaalilla.

– Ei ollut missään vaiheessa mitään samppanjafutista tänään. Mutta riittävästi aihioita ja maalipaikkoja, HJK:n valmentaja Toni Koskela kiteytti.

Kaksikon kissa ja hiiri -tyyppinen asetelma näyttäytyi vahvasti alusta alkaen. Saarelaiset eivät juuri prässänneet, vaan vetäytyivät omalle puoliskolleen. Tavalliseen avauskokoonpanoon verraten Klubi oli liikkeellä paljolti vaihtomiehillään, mikä osaltaan vaikutti verkkaiseen tempoon.

Kotijoukkueen avaukseen lukeutui reilun tunnin ahertanut puolustava keskikenttäpelaaja Tim Sparv, joten IFK:lla oli entistä isompi kynnys yltää maalintekoon. Huuhkaja-kapteeni pelasi liigassa edellisen kerran vuonna 2008, jolloin hän edusti VPS:ää.

Saarelaiset ovat tehneet liigan 12 joukkueesta vähiten osumia. Joukkue oli onnistunut viimeistelyssä vain yhdeksän kertaa 14 pelissä ennen HJK:n kohtaamista, ja nyt Sparv kumppaneineen ei joutunut nollan pitämisessä edes lujille.

– Vastustaja oli aika passiivinen Sparvin ollessa kentällä, HJK:n Koskela komppasi.