Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kymppikerhon Manse lähellä runkosarjan valloittamista

Toista kautta Superpesiksessä pelaava Manse PP on vain parin askeleen päässä runkosarjan voitosta. Keskiviikkona tamperelaiset herkuttelivat kotivoitolla Pattijoen Urheilijoista nöyryyttävin lukemin 2–0 (16–0, 6–0).

Tamperelaisille voitto oli kymmenes peräkkäinen. Mansen voittoputken varrella joukkueelta on napannut edes pisteen vain Koskenkorvan Urheilijat. PattUn hyvä nousuvire on hyytynyt neljään pisteettömään tappioon.

– Eksyimme tulomatkalla jo bussilla, mutta olimme avausjaksollakin yhtä hukassa. Se oli hirviää katottavaa, kun vain toivoi, että jakso loppuisi mahdollisimman nopeasti. Toisella jaksolla pelattiin ulkona muutama ihan ookoo vuoro, henkäisi PattUn pelinjohtaja Jussi Haapakoski.

Avausjakso oli käytännössä ohi jo ennen raahelaisten tarttumista mailaan. Mansen avaavan seitsemän juoksun näytöstä johti kolme juoksua kumauttanut jokeri Juha Niemi. Neljännen vuoroparin kunnarinsa ansiosta Niemen avausjakson lyöntisaldo oli 1+6 juoksua. Myös Konsta Lehtola (1+2) liittyi kunnarikerhoon.

Toisella jaksolla kunnarin hölkkäsi 1+2 juoksua lyönyt Henri Puputti.

Mansen palkitut olivat 1+8 juoksua lyönyt ja lukemilla 5+71 lyöjätilaston kärkeen siirtynyt Niemi (11 kärkilyöntiä/13 yritystä) ja kolme juoksua tuonut sieppari Konsta Lehtola (9/10).

PattUsta erottuivat ikämiehet, lukkari Topi Kosonen (1/6) ja kakkosvahti Sami Haapakoski (3/6).

Marko Pelkosen kumura kempeleläisten pelastus

Kempeleen Kiri taisi tyrmätä Kiteen Pallon viimeisetkin toiveet pudotuspeleihin yltämisestä. Kiri voitti vieraansa Sarkkirannassa mahdollisimman niukasti 1–0 (3–3, 1–0). Kolmostilanteet menivät kotijoukkueen nimiin 18–11.

Jokeri Sami Mikkolanaho löi vieraille avausjaksolla kaksi johtojuoksua. Tasoihin KiPa punnersi vasta neljännen vuoroparin avaavalla, kun Jesse Eskelinen toi jakson toisen juoksunsa. Tasoitusjuoksun löi myös lentopalloilussa liigakentillä esiintynyt Lassi Vasarainen.

Isäntien Marko Pelkonen oli lähellä ratkaista jo avausjakson välilyönnillä. Hannes Pekkisen huippusuorituksella estämä juoksu siirsi ratkaisua, mutta toisella jaksolla Pelkonen upotti viimeisen vuoroparin aloittavalla kakkoskumuransa juoksun arvoisesti kahden palon tilanteessa.

Kirin tehomiehet olivat kakkosta hihassaan kantanut Onni Määttä (8/9) ja koppari Tommi Koivisto (4/7).

KiPan sitkeimmät olivat polttaja Elmeri Purmonen (6/9) ja ykkösvahti Pekkinen (4/8).